За незаконне зберігання і виготовлення зброї є покарання


Факт незаконного зберігання та виготовлення вогнепальної зброї і бойових припасів громадянином Узбекистану, який проживав без реєстрації на території одного із сіл Олександрійського району, нещодавно виявили працівники та поліцейські сектору реагування патрульної поліції Олександрійського РВП. Сталося це під час проведення ними на території Олександрійського району оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

— Під час документування події за місцем фактичного проживання іноземця в кишені його куртки було виявлено коробку круглої форми, сірого кольору. У ній — ​два предмети, схожі на патрони. Також в приміщенні однієї з кімнат, під диваном, виявлено предмет, схожий на саморобну вогнепальну зброю з ймовірним патроном у металевій трубці виробу. У подальшому, в результаті проведення експертизи, предмети були визнані саморобною вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї, — ​констатує начальник Олександрійського районного відділення поліції Віталій Кравцов.
За словами правоохоронців, на даний час тривають слідчі дії, а вищезазначеній особі оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та за ч. 1 ст. 263–1 «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв» Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.