Заява про екологічні наслідки діяльності
Товариство з обмеженою відповідальністю «СТРОЙ КЕПІТАЛ ІНВЕСТ ФАРМІНГ»  має намір здійснити будівництво електростанції на джерелах сонячної і енергії (СЕС) з розрахунковою кількістю виробничої потужності10 Мвт на території Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області в межах смт. Приютівка.
Будівництво електростанції на джерелах сонячної енергії передбачається з метою забезпечення  потреби в електроенергії споживачів району що і відповідає енергетичній політиці, зорієнтованій на підвищення добробуту населення.
Робота проектованої генеруючої електростанції заснована на прямому перетворенні сонячної  енергії в електроенергію у фотоелементах, виготовлених з напівпровідникового матеріалу (кремнію) і  об'єднаних у фотоелектричні модулі. І Використання сонячної енергії виключає спалювання природного палива, що спричиняє ; собою значні викиди в атмосферу на традиційних  енергетичних об'єктах (теплоелектростанціях), що робить проектовану СЕС екологічно безпечним об'єктом.
Поблизу в'їзду на майданчик встановлено модульний будинок , в якій буде і розташовуватись тимчасовий персонал для нагляду за роботою СЕС, сміттє контейнерний майданчик, парковка легкових автомобілів.
За рахунок передбачених будівельних, технологічних і природоохоронних заходів, направлених вдосконалення технологічного процесу, експлуатації проектованого об'єкта є екологічно безпечною.
Можливі дії планованої діяльності на довкілля зведені до мінімуму, допустимого санітарними нормами. Аварійні ситуації виключені.
Повітряне середовище. Виробництво електроенергії на проектованій СЕС виключає утворення і яких-небудь забруднюючих речовин сонячні батареї незалежні від палива, не виділяють жодних  шкідливих речовин, не забруднюють довкілля, безшумні  при роботі.
Негативні наслідки планованої діяльності на мікроклімат, а також вплив фізичних чинників дії на ; найближчу житлову зону відсутні. Водне середовище. Експлуатація проектованого і об'єкта не передбачає використання води на виробничі потреби. Водоспоживання на господарство чи-побутові потреби передбачається привозною ! водою, ведення стоків у септик, передбачене розміщення біо-туалетів. У міру накопичення побутові | стоки вивозяться згідно з договорами. Геологічне середовище. Ґрунти. Експлуатація електростанції не спричинить зміну геологічної і структурно-тектонічної будови, що склалися в даній місцевості, що не викличе змін стану і властивостей масивів порід, що приводять до деформації земної поверхні. Ґрунти на ділянці не відносяться | до особливо коштовних груп ґрунтів. і Виробничі відходи відсутні. Побутові і експлуатаційні відходи, що утворюються, утилізуються або і вивозяться на переробку або поховання залежно ' від їх вигляду.
Товариство з обмеженою відповідальністю «СТРОЙ КЕПІТАЛ ІНВЕСТ ФАРМІНГ»  має необхідні технологічні, матеріальні і фінансові засоби, а також організаційні можливості здійснити передбачені проектом і рішення по будівництву електростанції на джерелах сонячної енергії, а також зобов'язане:
-  дотримувати вимоги природоохоронного законодавства України і санітарно-екологічних норм;
- отримати дозвіл на викид забруднюючих речовин в атмосферу від проектованих джерел у відповідності з вимогами природоохоронного законодавства;
 - здійснювати контроль за виконанням взятих  зобов'язань, що забезпечить стабільність екологічної обстановки в районі.
Громадянам з пропозиціями і скаргами звертатись до Приютівської Селищної  ради Олександрійського району Кіровоградської області.