Злодії поцупили велосипед

У період з 8 по 15 квітня 2019 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 112 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 15. Як повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов, серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 10 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення. 

 Крадіжки

8 квітня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця с. Новоселівка, про те, що 5 квітня 2019 р. вночі невідомі вкрали з двору заявника металобрухт. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
11 квітня працівники поліції зафіксували повідомлення, яке надійшло до них від диспетчера Одеської залізниці. Чоловік повідомив про те, що неподалік ст. Користівка Одеської залізниці в ніч на 11 квітня 2019 року невідома особа таємно, шляхом вільного доступу, викрала рельсозмащувач. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
11 квітня до правоохоронців надійшло ще одне повідомлення від диспетчера Одеської залізниці. У ньому зазначалося про те, що на ст. Користівка Одеської залізниці невідомі особи здійснили крадіжку кришок від кабельних ящиків. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
11 квітня захисту у працівників поліції просив постраждалий від рук крадіїв житель с. Головківка. У чоловіка вкрали мобільний телефон, тож він просив знайти винних. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
12 квітня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця с. Протопопівка. У ньому постраждалий повідомляв про те, що 12 квітня 2019 р. невідома особа, шляхом вільного доступу, біля магазину викрала його велосипед. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
9 квітня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця селища Нова Прага про те, що у невстановлений період часу невідома особа, шляхом вільного доступу, з горища будинку заявника викрала 2 насоси. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. 
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років