Протопопівські активісти подбали про благоустрій


Минулої п’ятниці небайдужі жителі с. Протопопівка Приютівської ОТГ провели екологічну акцію «Stop-сміття». Ідея звільнити від сміття територію, яку у Протопопівці місцеві називають виямкою і, яку самі ж перетворили на несанкціоноване сміттєзвалище, належить в.о старости Протопопівського старостинського округу Оксані Клочко та голові громадської організації «Творимо активно, креативно» (ТАК) Ніні Лазаренко.

Озброївшись рукавичками, мішками для сміття разом з ними на прибирання території вийшли місцеві жителі — ​Ольга Дерев’янко з синами Кирилом і Платоном, Тетяна і Роман Прищепови, Дарина і Фелікс Щербакови, Людмила Сєдак, Наталія Трофимович, Тетяна Чабан. За декілька годин роботи мішки наповнилися пластиком, пакетами, памперсами, шприцами, ліками, побутовими відходами та іншим непотребом. Комунальне підприємство Приютівської селищної ради «Водолій» допомогло із вивезенням сміття.
Організатори акції вважають, що зробили перші кроки на шляху до поліпшення благоустрою території, адже сміття, яке накопичувалося роками і, серед якого є домашні речі значних об’ємів — ​биті телевізори, раковини, будівельне сміття - потребують залучення спеціальної техніки для його прибирання та вивезення. Але на досягнутому не зупиняються. Започатковану акцію «Stop-сміття», яка є безтерміновою, протопопівські активісти планують продовжити вже цієї п’ятниці. Тож закликають усіх охочих долучитися до прибирання.
Інша група місцевих активістів звільняла нещодавно від сміття іншу територію Протопопівки. Зібралася на прибирання небайдужа молодь села — ​Артем Клочко, Катерина Прокопова, Олександра Ільченко, Анна Лотарь, Ірина, Владислав та Євген Іващенки, Денис Павленко, а також працівники місцевого Будинку культури — ​Сергій Івлєв, Марія Івлєва, Валентина Леонтієва. Усі гуртом вони звільняли від пластика, пляшок та іншого сміття територію поблизу Братської могили та парк, що знаходиться поруч. Місцевий мешканець Василь Григоращук допоміг їм із вивезенням непотребу.
Крім того, ініціативна група протопопівців висадила саджанці молодих дерев — ​лип, кленів, ялинок та кущів самшиту. А неподалік Будинку культури, біля автобусної зупинки вони створили клумбу, на якій висадили квіти.