У Новій Празі ліквідували пожежу: дві версії події

На Олександрійщині у Новій Празі сталася пожежа, про це 7 квітня 2019 року повідомили «Олександрійські новини». Як зазначалося, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення 6 квітня о 7:23. Займання трапилось на території приватного домоволодіння по вулиці Жовтневій. На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу горіло 4 квадратних метри домашніх речей та 1 квадратний метр підлоги в житловому будинку. Силами вогнеборців о 7:40 пожежу локалізовано, о 8:10 — ​ліквідовано. На місце події виїхала одна пожежна машина з міста Олександрії у складі 5 рятувальників 2-го Державного пожежно-рятувального загону і пожежна команда з селища Нова Прага. Травмованих чи загиблих не виявлено. Причини пожежі встановлюють фахівці, — ​йшлося в повідомленні із посиланням на прес-службу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області.

На момент виходу нашої газети ми вирішили з’ясувати, чи встановлені вже причини пожежі, що трапилася у Новій Празі. За коментарем ми звернулися до фахівця 2-го ДПРЗ Світлани Шабанової і отримали іншу версію цієї події. Вона повідомила, що 5 квітня 06:50 ранку до оперативно-координаційного відділу Олександрійського 2-го ДПРЗ надійшло повідомлення про те, що у селищі Нова Прага по вулиці Жовтневій сталася пожежа. Дану інформацію вони отримали від представників Новопразької місцевої пожежної команди. Як наголосила Світлана Шабанова, працівники 2-го Державного пожежно-рятувального загону виїхали на гасіння пожежі до Нової Праги, але повернулися із шляху слідування, оскільки вогнеборці Новопразької МПК ліквідували пожежу власними силами.
Вогонь знищив у житловому будинку у Новій Празі домашні речі в кімнаті на площі 4 квадратних метри та дерев’яну підлогу на площі 1 квадратного метра. Світлана Шабанова також підтвердила, що постраждалих і травмованих немає. Причину пожежі фахівці ще й досі встановлюють. У селищній раді повідомили, що до них за допомогою ніхто не звертався.