У Новопразькій селищній раді розробили Стратегію розвитку громади

Проект документа з’явився на офіційному сайті Новопразької ОТГ 8 квітня цього року.
У вступному слові до жителів громади селищний голова Богдан Куруп зазначає, що при розробці Стратегії розвитку громади були враховані пропозиції, думки, бачення розвитку всіх верств населення. Працювала над цим документом  робоча група, в яку увійшли представники громадськості, влади і місцевого бізнесу. Загалом, це 27 лідерів територіальної громади — ​соціально активні люди різних професій та вікових категорій.
Окрім того, у громаді провели опитування жителів, підприємців та лідерів громадської думки, які також висловилися щодо проблем розвитку та бачення того, якою має бути Новопразька громада у майбутньому. Усі ці думки були враховані під час підготовки документа, обсяг якого склав 52 сторінки стандартних аркушів.



Проект Стратегії розвитку ОТГ буде представлений громаді через громадські слухання або інші заходи громадського обговорення, та оприлюднений через місцеві засоби інформування громадян. Після внесення у зміст документа пропозицій від громадян проект Стратегії розвитку громади планується внести на розгляд селищною радою.
Після затвердження Стратегія буде конкретизована у щорічних планах соціально-економічного розвитку, цільових та галузевих програмах розвитку. І щорічно розглядатиметься виконавчим комітетом для аналізу їх виконання.
Крім того, з числа розробників Стратегії рекомендується сформувати Комітет з управління впровадженням Стратегічного плану (КУВ), який стане продовженням суспільно-приватного партнерства, завдяки якому став можливим процес стратегічного планування. Підтримку діяльності Комітету з управління впровадженням надаватимуть працівники економічного відділу селищної ради.
«Але якісна реалізація заходів можлива, якщо всі, або якомога більше членів територіальної громади, приєднаються до реалізації завдань, передбачених Стратегією, будуть сприяти у виконанні визначеного. У такому разі Стратегія принесе реальну користь нашій громаді і кожному її жителю», — ​підкреслює Богдан Куруп і запрошує до співпраці всіх жителів, небайдужих до майбутнього Новопразької селищної об’єднаної територіальної громади.
Як зазначається на сайті, документ створений за фінансової підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у межах проекту Асоціації об’єднаних територіальних громад «Впровадження інструментів ефективного муніципального менеджменту та правнича допомога громадам».