Крадії продовжують полювання на майно “Укртелекому”

У період з 25 березня по 1 квітня поточного року до Олександрійського районного відділення поліції Олександрійського відділу поліції надійшло 79 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 16. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 10 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. 

  Крадіжки

25 березня  до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Протопопівка про те, що в ніч на 25.03.2019  з двору її домоволодіння невідома особа здійснила крадіжку металобрухту та водяного насоса. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
25 березня відсутність телефонного кабелю довжиною 70 метрів, який на території с. Шарівка поцупили невідомі особи, помітили працівники «Укртелекому». Відповідне звернення надійшло до правоохоронців від диспетчера «Укртелекому». За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
30 березня правоохоронці зафіксували повідомлення, яке надійшло до них від мешканця с. Попельнасте. Чоловік скаржився на те, що із території його домоволодіння невідомі особи викрали металеві труби, диски від колес автомобілів та металеві листи. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
23 березня до відділу поліції звернувся мешканець с. Войнівки, який повідомив про те, що невідома особа, шляхом пошкодження вікна, проникла до складу, звідки викрала мідний кабель. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. 
24 березня правоохоронцям про крадіжку двох чавунних батарей, які невідома особа викрала з приміщення недіючої амбулаторії, розташованої в смт. Нова Прага, сповістив місцевий житель. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
24 березня працівники поліції зафіксували повідомлення, яке надійшло до них від мешканця м. Олександрії про те, що в ніч на 28.03.2019 року невідома особа, шляхом пошкодження замка, проникла до його дачного будинку в с. Войнівка та викрала чавунну плиту пічного опалення.  За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.