Аби реалізувати своє право голосу — ​перевірте свої персональні дані

Позаду перший тур виборів за кандидатів на пост глави держави.
А вже невдовзі, 21 квітня, відбудеться повторне голосування. Але так сталося, що не всі змогли в день виборів, 31 березня, реалізувати своє право і проголосувати на виборчих дільницях.
І все тому, що не перевірили свої персональні дані заздалегідь, звернувшись до відділів ведення Державного реєстру виборців, або до виборчої дільниці за місцем реєстрації. Але ті, хто це зробив завчасно (до 25 березня), уникнули непорозумінь у день голосування.
Як наголошують у відділі ведення Державного реєстру виборців апарату Олександрійської райдержадміністрації, до 25 березня близько п’ятнадцяти жителів району звернулися до виборчих дільниць за місцем своєї реєстрації та перевірили власні дані у списку виборців.

А от у зв’язку із недостовірною інформацією — ​персональні дані були вказані невірно, — ​проголосувати на виборчій дільниці 31 березня не змогла жителька с.Піщаний Брід. Для того, аби подібна ситуація не повторилася знову, після 31 березня вона звернулася до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Олександрійської райдержадміністрації, де написала відповідну заяву.
Як наголосила начальник відділу ведення державного реєстру виборців апарату Олександрійської районної ради Яна Гучек (на фото), напередодні другого туру президентських виборів до 15 квітня включно жителі району мають можливість перевірити свої персональні дані в списках виборців і у разі виявлення неточностей внести поправку для того, аби 21 квітня мати право голосу на виборах.
Крім того, за словами фахівця, якщо людина хоче змінити місце голосування, то їй необхідно до 15 квітня звернутися у реєстр виборців за місцем своєї реєстрації, маючи при собі паспорт громадянина України, довідку з місця роботи чи навчання (підстава зміни місця голосування) та написати відповідну заяву.
У відділі ведення Державного реєстру виборців Олександрійської міської ради взяти коментар не вдалося через надмірну завантаженість спеціалістів. Але з власних джерел стало відомо, що після 31 березня до даного відділу, щоб внести поправки у персональні дані, звернулося близько чотирьох осіб.