Металошукач допоможе “у роботі” крадіям


У період з 15 по 22 квітня поточного року до Олександрійського районного відділення поліції Олександрійського відділу поліції надійшло 79 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 15. Як повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов, серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 9 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

 Крадіжки

15  квітня до відділення поліції надійшло повідомлення від диспетчера Одеської залізниці про те, що 14 квітня невідома особа з вагона вантажного потягу викрала металевий елемент повітрявідведення. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
16 квітня про крадіжку залізничної рейки на переїзді, який веде до с. Гайове, яку здійснили невідомі особи, правоохоронцям сповістив диспетчер Одеської залізниці. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
19 квітня працівники поліції зафіксували повідомлення від мешканця селища Нова Прага. Чоловік сповістив про крадіжку воріт, яку злочинці здійснили у нічний період часу. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
21 квітня до правоохоронців надійшло повідомлення від мешканки селища Нова Прага про те, що невідомі особи відчинили двері та викрали металошукач, який стояв у веранді її будинку. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України. 
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
16 квітня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Войнівка про те, що у невстановлений період часу невідомі зірвали замки в дачному будинку заявниці та викрали плиту, інструменти, продукти. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
 17 квітня захисту у правоохоронців просив житель с. Косівка. Чоловік розказав, що внаслідок неправомірних дій злочинців, які шляхом пошкодження замка на вхідних дверях проникли до його дачного будинку, позбувся електролобзика та моторної оливи. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
19 квітня працівники поліції зареєстрували повідомлення від жителя с. Протопопівка. Заявник скаржився на те, що у власній літній кухні виявив відсутність металевої плити та інших металевих виробів. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
20 квітня за допомогою до працівників поліції звернулася жителька с. Войнівка. Постраждала скаржилася на те, що злодії, шляхом відкриття у сараї замка,  пробралися в середину приміщення, звідки викрали її жіночий велосипед та болгарку. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.