Гуртом приютівці наводять лад у своїх дворах

 Навесні минулого року «Сільський вісник» на своїх сторінках розповідав читачам про проблеми стихійних сміттєзвалищ у селищі Нова Прага. А цього року аналогічна ситуація привернула нашу увагу у Приютівці. Тим більше, що я й сама стала її свідком.
Річ у тім, що понад півроку тому у районі цукрового заводу біля двоповерхівки по Центральній, 16 невідомі стихійно висипали купу сухого листя у перемішку з поліетиленовими пакетами і папером. З часом у нашому ж дворі від сильного вітру обламався сухий горіх. І ми самі, і наші сусіди гуртом зносили те гілля на офіційний смітник, а найбільш важкі гілки — ​на стихійний. А пізніше, коли провели у себе генеральне прибирання, сухого опалого листя на тій купі побільшало. З кожним місяцем, колись маленьке стихійне сміттєзвалище, розросталося, як гриби після дощу. І так дійшло до того, що своїми силами вивезти гігантську купу гілля і листя ​ми не могли. 
Тоді я і звернулася до голови Приютівської ОТГ Андрія Коломійцева, щоб посприяв у вирішенні даного питання. Вже же за пару тижнів комунальники вивезли від нашого дому сухе гілля і гниле листя. Транспорт для цього надало зелене господарство Олександрійського цукрового заводу, яке очолює Олександр Безкровний, а непотріб прибирали приютівські комунальники. Отож, ми всі — ​мешканці нашого будинку — ​дуже вдячні Андрію Олександровичу за допомогу у вирішенні даних проблем. Але й самі не лишалися осторонь! Не раз організовували у себе масові суботники і винесли та вивезли з двору до двадцяти мішків з опалим листям, папірцями та поліетиленом.



Добре, що Центральну вулицю комунальники завжди підтримують у порядку. Та і самі мешканці двоповерхівок і гуртожитків долучаються до весняних та осінніх толок. Тому можна констатувати, що центр нашого мікрорайону завжди знаходиться в ідеальному стані. Але це не завжди стосується паралельних та прилеглих вулиць. Є там певні проблеми із збором та вивезенням сміття!
Мова йде про відрізок автодороги від залізничного переїзду і до західної прохідної цукрового заводу. Саме там свого часу було облаштовано три спеціальні майданчики і встановлено шість умовних контейнерів для збору побутового непотребу. Їхнім географічним розташуванням і улаштуванням тоді займалася колишня очільниця громади Вікторія Лисенко. Але їх не бетонували і баки встановили без спеціальних кришок, тому усе сміття, що туди зносять приютівці, розлітається від поривів вітру та розноситься бродячими тваринами. Найбільше від цього страждає зелена рекреаційна зона — ​невеликий сосновий бір, що розташований поблизу Приютівської селищної амбулаторії та приватної бальнеологічної клініки. Часто-густо знаходиться у жахливому стані, бо постійно забруднюється сміттям, що летить від відкритих баків. І з цим безладом комунальники та працівники медичних установ періодично борються і ліквідують проблеми, однак не вирішують їх повністю, бо треба модернізувати самі сміттєві баки.


Голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев про дану проблему добре знає. Коментуючи, підкреслив, що приютівці не раз зверталися до нього, аби посприяв у її вирішенні. І він обіцяє допомогти. Але зараз в ОТГ усі роботи проводять планово. До ладу, зокрема, приводять місцеве сміттєзвалище. Паралельно ж тривають роботи з благоустрою і впорядкування сільських цвинтарів. А найближчим часом біля Цукрозаводського НВК мають відкрити нове футбольне поле зі штучним покриттям, і поки там теж триває благоустрій прилеглої території. Тому лише за пару тижнів комунальники зможуть перейти і до робіт із упорядкування та благоустрою сміттєвих майданчиків. Їх, до того ж, мають забетонувати. Це, безумовно, і дасть змогу покращити благоустрій прилеглих дворів та медичних установ. На те нові зміни і націлені!
Наталія Луценко.