Сергій Кузьменко про результати першого туру президентських виборів: «Я переконаний, що українці бажають своїй країні тільки успіху»

На прохання «Сільського вісника» результати першого туру президентських виборів прокоментував голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. Ми поцікавилися, як він, зокрема, оцінює той факт, що Кіровоградщина віддала перевагу Володимиру Зеленському, актору, шоумену. І це при тому, що Сергій Кузьменко, як представник команди Президента України в області, зробив усе можливе, щоб виборці достойно оцінили передвиборчу програму П. Порошенка. І як він ставиться до того, що за результатами голосування, українців знову ділять на «правильних» і «неправильних».
— Як голова обласної державної адміністрації, я доклав максимум зусиль, щоб кожен українець мав можливість під час голосування бути вільним у своєму виборі, — ​зазначив С. Кузьменко.  — ​Для того, щоб у кожного українця була можливість прийти на виборчу дільницю і проголосувати. Щоб кожен. в залежності від свого виховання, світогляду, переконань, від своєї оцінки того, що відбувається в країні, прийняв свідоме рішення. Як державний службовець, не маю права коментувати рішень суду, не маю права коментувати рішень українського народу. Я поважаю вибір українців і вважаю, що Україна від будь -якого рішення завжди ставатиме сильнішою.
Стосовно поділу українців на правильних і неправильних, він зазначив: «Вважаю, що це нісенітниця, бо ніхто не повинен нікого засуджувати за їхній вибір. І кожен має право висловлювати свою точку зору, як під час голосування, так і у своїх публічних коментарях. Я переконаний, що українці - толерантні люди і бажають своїй країні тільки успіху», — резюмував голова ОДА.