Чим живеш, громадо

Червона Кам’янка. 

Активними темпами продовжуються роботи з прибирання території у с. Червона Кам’янка. Крім головної частини села, навели лад на центральному кладовищі. До прибирання у цьому населеному пункті залучили місцеву жительку, яка перебуває на громадських роботах. А територію поблизу Червонокам’янської ЗШ та місцевого дитячого садка відтепер прикрашають саджанці тридцяти молодих ялин, які безкоштовно надав ДП “Онуфріївський лісгосп”. Крім того, ще десяток молодих фруктових дерев   висаджено поблизу дошкільного навчального закладу.
Закуплено їх за кошти,  що отримані від реалізації скляних пляшок, які активно збирає червонокам’янська громада. Як розповіла Червонокам’янський сільський голова Тетяна Бессараб, саме вона ініціювала збір вторсировини. Ця ідея дуже сподобалася її односельцям, тож вже декілька років поспіль за приміщенням сільської ради встановлено бак, який всі бажаючі охоче наповнюють пляшками від пива та інших алкогольних напоїв. Вивезенням скла займається фірма, яка заготовляє вторсировину. Від здачі пляшок сільська рада отримує близько 300-400 грн, а за виручені кошти має змогу придбати інвентар для покращення благоустрою населеного пункту, або витратити їх для вирішення інших проблем сьогодення. Допоміг сільській раді із придбанням дерев і один з місцевих підприємців.

Щасливе. 

Чисто та охайно стало у центрі с. Щасливе, поблизу місцевого навчального закладу, дитсадка, Будинку культури. Завдяки спільним зусиллям працівників соціальної сфери, сільської ради на чолі із Щасливським сільським головою Тетяною Кіцелюк та учнями школи  проведено прибирання території. А місцевий підприємець, мама двох діток Юлія Єремійчук організувала батьків дітей дошкільного віку та всі разом провели суботник на дитячому ігровому майданчику, що розташований поблизу Будинку культури. Батьки дітей створили клумби, на яких висадили принесені з дому квіти, а на прилеглій території – дерева.

Андріївка.

Поліпшенням благоустрою території займаються і жителі с. Андріївка. Із придбанням саджанців фруктових дерев, а також дубів, кленів сільській раді допомогли спонсори. А працівники школи, дитячого садка, сільської ради охоче висадили дерева поблизу закладів соціальної сфери.

Новоселівка.

У с. Веселе, що входить до складу Новоселівської сільської ради, по вулиці Гагаріна продовжуються роботи із заміни старого водогону. Відтак,  іржаві залізні труби змінюють на нові металопластикові. У планах керівництва сільської ради на чолі із Новоселівським сільським головою Олександром Кивою – повна заміна водогону у с. Веселе. Нещодавно за кошти  місцевого бюджету (15 тис. грн) провели чищення п’яти громадських криниць. До цього часу, як зазначає Олександр Кива, вода у даних криницях була придатною лише для технічних цілей. Тож він припускає, що можливо після чистки колодязів та проведених лабораторних досліджень вода в них стане придатною і для споживання.

Михайлівка. 

На прибирання території населеного пункту від сміття, що накопичилося за довгі зимові місяці, охоче вийшли працівники Михайлівської сільради, яких підтримали і приватні підприємці Дмитро та Олег Ільчуки. Завдяки злагодженим діям небайдужих до чистоти та охайності людей було не лише прибрано центральну частину села, а й наведено лад на кладовищах.
Завзятість та працелюбність демонстрували жителі с. Михайлівка і під час прибирання території, прилеглої до їхніх приватних домоволодінь.

Олександрівка.

Участь у прибиранні території та поліпшенні благоустрою у с. Олександрівка беруть працівники місцевого фермерського господарства «Олександрівське». Так їхніми зусиллями з допомогою техніки  розчищено придорожню лісосмугу, завезено пісок на кладовище, підсипано ями на дорозі в напрямку села Сонине. Наразі планується, що незабаром спільними зусиллями працівників сільської ради, амбулаторії, школи та ФГ «Олександрівське» побілять дерева в напрямку траси на Сургани.

Ізмайлівка.

Спільними зусиллями працівників закладів соціальної сфери у с. Ізмайлівка прибирали навколишню територію від сміття, білили дерева. Оновили і зелену зону села — ​висадили самшит, туї, липи, дуби. Наразі роботи з благоустрою території продовжуються. Найближчим часом будуть впорядковані Братські могили в Ізмайлівці, Пустельниковому, Піщаному Броді, Королівці.

Приютівка.

Наприкінці минулого тижня на центральній садибі Приютівської ОТГ - у Приютівці відбулися заходи з благоустрою. Ініціював їх голова об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев. Тож разом з ним працівники селищної ради, соціальної сфери та комунального підприємства «Водолій» Приютівської селищної ради провели прибирання прилеглої території. Спільними зусиллями висадили липи, клени, осокори, дуби, ялинки. Молоді саджанці дерев минулої п’ятниці з’явилися і на території старостинських округів. У с. Головківка працівники сільської ради звільнили від сміття узбіччя доріг, працювали цього дня вони і над ліквідацією стихійного сміттєзвалища. А у Войнівці гуртом трудилися над упорядкуванням території поблизу місцевого Будинку культури, Братської могили, міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Впорядковували прилеглу територію до соціальних об’єктів, а також прибирали сміття та суху рослинність поблизу жителі с. Костянтинівки та Березівки.