Більше сотні олександрійок вже отримали «пакунок малюка»


Постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018-го року було передбачено, що на кожну новонароджену дитину її батьки - тато чи мама, або інші родичі, отримують «пакунок малюка». Про це у деталях кореспонденту «Сільського вісника» розповідає керівник районного управління соцзахисту населення Ірина Табачкова.

З її слів, після підписання даної постанови, вже за місяць батьки новоспечних малюків, почали отримувати цю допомогу.  До “пакету” загалом увійшло 25 речей, що коштують близько 5 тисяч гривень. У переліку: упаковка одноразових підгузків для новонароджених; серветок вологих; 4 види пелюшок; 2 шапочки; 2 трикотажних і боді; штани-повзунки із закритими носочками; “чоловічки” з довгим рукавом та штанцями; шкарпетки; термометр для води і тіла; ножиці манікюрні з тупими наконечниками; прокладки для лактації; ковдра, плед і плед-ковдра; матрац для малюка і рушник махровий; іграшка-брязкальце; дитячий крем і рідке мило-шампунь та  коробка-колиска із міцного картону. “Пакунок” видається на кожного малюка і на двійнят, але у минулому і цьому році двійнята у районі не народжувалися.

Якщо батьки відмовилися від немовляти у пологовому, то державну допомогу не отримають. Це ж стосується і тих жінок, які відбувають покарання, або народили мертву дитину.
Ірина Табачкова пояснює, що ці пакунки більшість олександрійок отримують у пологовому, але декому їх видавали і через районне управління соцзахисту. Торік загалом «пакети» отримали 90 жінок, із них 49 - у ОЦРЛ, а 41 - в управлінні соцзахисту. Жодної відмови від державної допомоги не було. І в цьому році її вже отримало 25 жінок, з яких 4 через управління соцзахисту.
Додам, що, згідно з Постановою Кабміну, перелік вищевказаних товарів буде переглянуто та удосконалено з урахуванням рекомендацій та зауважень батьків. З березня місяця очікується надання «пакунку» в оновленому вигляді.