МОВОЮ ЦИФР

136,7 тисячі домогосподарств, а це третина від загальної кількості домогосподарств Кіровоградщини, отримували в області житлову субсидію станом на 1 січня 2019 року. Середній розмір житлової субсидії в опалювальний період 2018 року склав 602,8 грн. на місяць.
3,4 млн.грн. спрямовано торік на харчування учнів 1–4 класів навчальних закладів Олександрійського району та дітей пільгових категорій.
1,3 млн грн. витрачено торік на оздоровлення дітей району в пришкільних таборах.
Два шкільних автобуси придбають для Улянівської та Новопразької шкіл, на загальну суму — ​3,6 млн.грн. Кошти на це передбачені в районному бюджеті на 2019 рік.
350 тис. грн. передбачено в районному бюджеті на придбання службового житла для родини лікарів Олександрійської центральної районної лікарні.
1000 грн. для окремих працівників і 3000 грн. для колективів — ​складатиме розмір районної педагогічної премії імені Федора Оксанича. Рішення про збільшення преміальних ухвалили депутати на сесії райради.
Один випадок захворювання на кір зафіксовано в Олександрійському районі. Хворим виявився 46-річний житель Приютівки, за родом діяльності — ​волонтер. У чоловіка кілька днів трималася температура 390 С, втім до лікарів він звернувся лише після того, як на тілі з’явився щільний висип. Наразі госпіталізований, проходить курс терапії. Стан здоров’я поліпшується, повідомила головний лікар ЦРЛ Валентина Гарагуля. Вона також спростувала чутки про неможливість зробити щеплення від кору. За її словами, наразі є вакцини для дітей і найближчим часом з’являться вакцини для дорослих. Вони надійдуть з обласного центру і будуть розподілені між усіма амбулаторіями району. Усі бажаючі можуть зробити щеплення безкоштовно.