Крадії заволоділи особистими речами громадян


У період з 28 січня по 4 лютого поточного року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 60 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 3 крадіжки, а також інші кримінальні правопорушення.

Крадіжки
30 січня до відділення поліції надійшло повідомлення від диспетчера «Кіровоградобленерго» про те, що невідома особа з опори поблизу сел. Приютівка скоїла крадіжку металевих кутників. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
 28 січня за допомогою до працівників поліції звернувся мешканець Кропивницького. Чоловік повідомив, що у січні 2019 року невідома особа, шляхом пошкодження вікна, проникла до його нежилого будинку, що розташований у селищі Нова Прага, звідки викрала металеву драбину та електричний подовжувач. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
 3 лютого із заявою про крадіжку чавунної плити пічного опалення, коштів та особистих речей, які поцупила невідома особа (шляхом пошкодження замка вхідних дверей) у мешканки селища Нова Прага із її домоволодіння, до правоохоронців звернулася сама потерпіла. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.