Один день із життя помічника народного депутата

Які вони, будні помічників народних депутатів? Щоб відчути на смак всі переваги та труднощі їхньої роботи, члени громадської організації молодіжного табору «Патріот» разом з районним парламентом дітей побували в громадській приймальні народного депутата Верховної Ради України від нашого округу Анатолія Івановича Кузьменка. Допомогла в організації зустрічі Світлана Михайленко, голова ГО «Патріот», головний спеціаліст відділу освіти.
Зайшовши до приймальні, юні лідери одразу стали свідками роботи помічника депутата Тетяни Махджубі, яка давала чіткі конкретні роз’яснення жительці села Головківка, що звернулася зі своєю проблемою.
На питання «Чим відрізняється депутатське звернення від депутатського запиту?» Тетяна Валеріївна на конкретних прикладах звернень та запитів громадян до народного депутата, пояснила учасникам профорієнтаційного заходу в чому відмінність.
Детальніше про основні функції помічника депутата, котрі включають насамперед допомогу народному обранцю виконувати його депутатські обов`язки, зокрема розробляти законопроекти, здійснювати прийом громадян, контролювати розгляд заяв та скарг громадян, які надійшли на ім`я депутата, в органах влади — ​розповіла Олена Святець, помічник народного депутата. Після чого детально ознайомила з головною сторінкою сайту Верховної Ради України, де кожен може дізнатися про діяльність народних обранців.
Зустріч проходила у затишній невимушеній атмосфері. Помічники депутата ділилися з майбутніми лідерами держави набутим досвідом, розповідали про неординарні ситуації, що траплялися в їхній роботі. А учні, в свою чергу, ділилися своїми враженнями від спілкування.
Для прикладу коментар голови РПД Юлії Яротник: «Я була у захваті, дізнавшись, що мене запросили на зустріч з помічниками Анатолія Івановича. Для мене, учениці 11 класу, було цікаво дізнатися, чим саме займаються помічники депутатів. Під час зустрічі нам розповіли про види звернень та способи їх подання. Надали інформацію про обов'язки депутата та функції, які має виконувати його помічник. Я вдячна Олені Миколаївні та Тетяні Валеріївні за нові знання».
Один день із життя помічника народного депутата змістовно влився і в життя активістів молодіжного руху.