Павло Фесюк — про власне бачення розвитку району

Депутат обласної ради, комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом» Павло Фесюк поділився своїм баченням розвитку Олександрійського району на найближчі роки. Відбулося це під час засідання Ради регіонального розвитку Олександрійського району, яке пройшло 23 січня у сесійній залі районної ради.
На початку своєї промови виступаючий відзначив, що в Олександрійському районі протягом останніх років активно ремонтувалися дороги, на що було витрачено значні суми коштів. Але, покращивши якість доріг, одночасно з цим ввели також жорсткі обмеження щодо руху великогабаритних машин, які перевозять сільгосппродукцію, наголосив він. Це, за словами Павла Фесюка, має низку проблем. Зокрема, унеможливлює транспортування сільгосппродукції у великих обсягах, а також використання спеціального для цього транспорту, яким, крім перевезення власної продукції, аграрії додатково заробляли собі кошти, надаючи колегам послуги з перевезення збіжжя.

– На сьогоднішній день найдешевшим методом експортування сільгосппродукції є використання залізничних шляхів. Але для того, аби бути незалежними від цього, ми зробили своєрідний прорив, відкривши у 2013 році у Світловодську річковий термінал (він забезпечує приймання, зберігання і відвантажування зернових і олійних культур). Використання якого дає змогу аграріям нести менші витрати на транспортування сільгосппродукції, а відтак, отримувати більші прибутки, — зазначив Павло Фесюк.
Порушив доповідач і таке важливе питання, як залучення інвестицій на територію Олександрійського району. Серед критеріїв, які негативно впливають на імідж нашої країни і викликають недовіру серед представників інших держав, за його словами, є постійна зміна політичних партій, а також внутрішні державні міжусобиці. Останні, крім усього, не дають змоги залучати ефективних інвесторів і на сільські території, зокрема.
Павло Фесюк рекомендував головам сільських рад, які були присутні на заході, прискорити роботи із залучення на свої території інвесторів, які мають намір збудувати сонячні електростанції. Адже наявність таких об’єктів не лише сприятиме створенню нових робочих місць та додаткових надходжень до бюджету, а й дозволить органам місцевого самоврядування мати власну енергонезалежність.
Наостанок Павло Фесюк резюмував, що головним інвестором у сільській місцевості був, є і залишається агробізнес. Тож наголосив на необхідності тісної співпраці представників усіх рівнів, щоб разом реалізовувати важливі соціальні проекти та дбати про розвиток району.