Чи є проблема із водою у Протопопівській амбулаторії


Нещодавно до нас в редакцію надійшов телефонний дзвінок від жителів с. Протопопівка. Люди зазначили, що 6 грудня 2018 року у їхньому населеному пункті відбулося відкриття амбулаторії загальної практики - сімейної медицини. Це був перший в Україні заклад, збудований у рамках реформи сільської медицини (про це писав «Сільський вісник» у № 49 від 7 грудня 2018 р.) . Однак, зі слів жителів Протопопівки, у новозбудованій амбулаторії виникла проблема із водою, точніше її непридатністю для використання. Розібратися в ситуації вони і просили редакцію районного часопису.

Ми зв’язалися із головним лікарем районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександром Гірником. Він розповів, що при будівництві амбулаторії у Протопопівці на її території було заглиблено в землю ємність з привозною водою (7 куб.м), звідти за допомогою насоса вода подавалася у приміщення медзакладу. За припущенням Олександра Гірника, коли почалася зміна температурних режимів, а відтак танення снігу, ймовірно, ґрунт просів і всі поверхневі стічні води почали потрапляти до ями, в якій знаходилася ємність з привозною водою. Внаслідок цього вода стала непридатною для використання в амбулаторії. Для вирішення цієї проблеми придбали нові бочки, в які тепер заливається привозна вода. Навесні, як зазначив Олександр Гірник, планується будівництво свердловини, яка повинна забезпечити заклад якісною водою.
У телефонній розмові голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев підтвердив, що наразі для тимчасового вирішення проблеми із забезпеченням медзакладу водою, придатною для використання, за кошти Приютівської ОТГ закуплено додаткові резервуари.
Ми також дізналися, що у Протопопівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини звільнився сімейний лікар Віталій Ізотов, а прийом хворих щовівторка та щоп’ятниці проводить терапевт Андрій Данилюк, який приймає пацієнтів (в тому числі і дітей) незалежно від того, уклали вони з ним угоду, чи ні.