У Куколівці встановили камери відеоспостереження

Нещодавно у селі Куколівка встановили камери відеоспостереження. Системи нагляду перекривають в’їзди та виїзди до населеного пункту. Нині функціонує дві камери, каже сільський голова Галина Горбань. Вони змонтовані у рамках програми розвитку територіальної громади, яка покликана знизити криміногенну ситуацію на території. І кошти під це виділили саме з місцевого бюджету. Камери, що встановлені на сільських вулицях, фіксують всю ситуацію довкола, і в тому числі номерні знаки автотранспорту. Техніка сучасна та модернізована.

До речі, це не єдиний населений пункт в Олександрійському районі, де розділяють доцільність даної програми. Встановити відеонагляд  планують також у Новій Празі.
Відзначу, що на одній із сесій Олександрійської райради начальник районного відділу поліції Віталій Кравцов звернувся до керівників всіх територій з пропозицію про  передбачення коштів на встановлення камер відеоспостереження у селах, і більшість з очільників територій схвально на це відреагували. Та погодилися з доцільністю облаштування камер відеоспостережень у місцях скупчення людей – біля лікарень, шкіл, дитячих садочків та поряд з трасами. Це, безперечно, покращить у селах громадський порядок та безпеку громадян, адже сигнали від камер відеоспостережень централізовано йтимуть до диспетчера райвідділу поліції, що дозволить не тільки оперативно реагувати, але й запобігти правопорушенням у районі.