Сімейна сварка закінчилася трагедією

Жахливий інцидент стався напередодні Нового 2019 року. 41-річну мешканку м. Олександрія, вчительку Куколівського НВК Світлану Перевізняк, яку за декілька днів до цього було оголошено безвісти зниклою, знайшли мертвою.
Як повідомив начальник сектору моніторингу Олександрійського міського відділу поліції Сергій Козловський, вночі 30 грудня (близько 01.45) до поліції із заявою про зникнення дружини Світлани звернувся її чоловік. Він стверджував, що мати двох його неповнолітніх дітей вийшла з дому та не повернулася.

— З метою розшуку жінки, за місцем її проживання виїхала слідчо-оперативна група. Отримавши інформацію про можливе скоєння стосовно громадянки тяжкого злочину, правоохоронці залучили до пошуків службового собаку.
У результаті пес взяв запаховий слід та привів на місце, де було сховано тіло потерпілої з тілесними ушкодженнями у вигляді ножових поранень. За скоєння особливо тяжкого злочину поліцейські затримали 43-річного чоловіка жертви в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вилучено ряд речових доказів. Нині громадянину повідомлено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». За вчинене особі загрожує покарання на строк від 7 до 15 років позбавлення волі», — ​прокоментував Сергій Козловський.
У тексті досудової ухвали, датованої 31 грудня 2018 року, яку оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, йдеться про те, що до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області надійшло клопотання слідчого СВ за погодженням прокурора Олександрійської місцевої прокуратури про застосування до підозрюваного у скоєнні вбивства запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком 60 днів.
Як йдеться далі, клопотання мотивоване тим, що 29.12.2018 року близько 7 години 10 хвилин, підозрюваний знаходився на території свого домоволодіння у місті Олександрія Кіровоградської області. Будучи у дворі свого будинку, під час спілкування з дружиною чоловік на ґрунті ревнощів, взявши до правої руки з правої кишені куртки ніж наніс два удари в спину потерпілої, після чого остання упала на землю, а він бажаючи настання суспільно-небезпечного наслідку, а саме, заподіяння смерті останній, почав коліном лівої ноги здавлювати життєво важливий орган — ​шию, до моменту поки потерпіла не перестала подавати ознаки життя. Після чого, чоловік відволік тіло жертви до літньої кухні та дочекавшись вечора, 29.12.2018 року близько 23 години відволік тіло жінки у кінець городу свого двору, де під парканом за допомогою лопати прикопав снігом.
Досудове слідство кваліфікує дії підозрюваного, як умисне вбивство, тобто кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Справу передали до суду, який відбувся 31 грудня, напередодні Нового року. Однак підозрюваний у судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання та просив обрати домашній арешт, стверджуючи, що має постійне місце роботи та вдома залишилися двоє дітей. Захисник у судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання, вказуючи, що кваліфікація дій підзахисного потребує детальної перевірки.
В результаті засідання суду, було обрано стосовно підозрюваного чоловіка запобіжний захід у вигляді домашнього цілодобового арешту строком на 60 днів. Тепер останнє слово за судом, на якому повинні або довести вину підозрюваного, або спростувати його причетність до скоєння вбивства. Без матері залишилося двоє синів 8 та 14 років. 
У Куколівському навчально-виховному комплексі, де працювала Світлана Володимирівна Перевізняк (на фото) вчителем української мови, а також української та зарубіжної літератури і була класним керівником 10 класу шоковані трагедією, що сталося.
Директор Куколівського НВК Юлія Панасенко характеризуючи покійну колегу, зазначає:
«Це була дуже доброзичлива, чуйна і світла людина. Їй була притаманна врівноваженість, тактовність. Світлана Володимирівна пропрацювала у нашому навчальному закладі 12 років, протягом яких зарекомендувала себе, як висококваліфікований спеціаліст, гарна колега, турботлива мама для своїх дітей. Такою вона назавжди залишиться в пам’яті колег та учнів школи…».