Як новопразьці зиму зустрічали


Кінець року нагадав жителям Нової Праги і прилеглих сіл, що грудень теж зимовий  місяць і може засипати околиці снігом. А чи були готові до цього у Новій Празі, розповів Володимир Півняк, заступник керівника Новопразької ОТГ.

«Останні дні грудня у посиленому режимі довелося працювати не лише працівникам КП «Новопразьке», а також і місцевим фермерам, які допомогли снігозбиральною технікою, — ​каже керівник. — ​Сніг не вщухав і самотужки впоратися комунальники не могли. На підмогу їм прийшло 10 одиниць техніки, яку надали у ТОВ «УкрАгроКом», ПАТ «Шарівське», ТОВ «Пантазіївське», ТОВ «Сузір’я», ФГ «Південне», та з інших місцевих господарств».
Кілька днів, долаючи чималі снігові замети, комунальники і фермери працювали пліч-о-пліч. Дякуючи їхній співпраці, новопразьці змогли вчасно дістатися до роботи, без перебоїв працював громадський транспорт і не було проблем з підвезенням дітей до шкіл чи садочків.
«Снігопад не паралізував життя у Новій Празі, — ​каже Володимир Півняк. — ​Розчищалися не тільки центральні вулиці, а і — ​віддалені. Тож селище, де проживає майже 8 тисяч жителів, рятувати від негоди є кому — ​а це дружня команда комунальників та фермерів».
За такий жест підтримки місцевим сільгоспвиробникам вдячна не лише адміністрація ОТГ, а також і всі її жителі, які телефонували до редакції «Сільського вісника».