Грудень здивував: засніжені вулиці, пошкоджені лінії електропередач

Умовне фото
Непередбачувані примхи погоди наприкінці грудня 2018 року створили незручності як для автомобілістів, так і для пішоходів.
На боротьбу із зимовою стихією при Олександрійській районній державній адміністрації був утворений штаб з надзвичайних ситуацій, який працював цілодобово, а також задіяно всі наявні технічні ресурси. Організованість та злагодженість дій у боротьбі із наслідками негоди продемонстрували сільські голови району, керівники ОТГ, старости, керівники сільгосппідприємств району, які консолідували зусилля, тож великі снігопади не завадили нормальній життєдіяльності Олександрійського району.

Силами працівників Райавтодору з допомогою спецтехніки розчищалися траси в напрямку Дніпра (Знам`янка-Ізварино в районі с.Куколівка), Кременчука та Кропивницького.
За інформацією фахівця Другого Державного пожежно-рятувального загону Управління державної служби з надзвичайної ситуації України Світлани Шабанової, через складні погодні умови 13 населених пунктів Олександрійського району було повністю знеструмлено та ще сім сіл частково залишилися без світла.
Найскладніше було усунути пориви електромереж у с. Попельнасте. Адже сніжні замети, які утворилися на дорозі, унеможливлювали прибуття на місце пориву ліній електромереж бригади енергетиків. На допомогу їм довелося направити потужну техніку.
Важливо, що під час негоди не лише звільнялися від снігу населені пункти Олександрійського району, а й були забезпечені продуктами харчування його жителі.
Оперативність та злагодженість дій, спрямованих на подолання наслідків зимової негоди на території Олександрійського району, продемонстрували також працівники Другого Державного пожежно-рятувального загону Управління державної служби з надзвичайної ситуації України у Кіровоградській області. Протягом доби з 24 по 25 грудня вони надавали допомогу з буксирування автотранспорту усім водіям, яких негода застала в дорозі. Всього було задіяно 31 чоловік особового складу Другого Державного пожежно-рятувального загону Управління державної служби з надзвичайної ситуації України у Кіровоградській області та 8 одиниць спецтехніки.