Серед розповсюдженої наживи крадіїв — металобрухт

У період з 19 по 26 листопада поточного року до Олександрійського районного відділення поліції  надійшло 78 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 16. За словами начальника Олександрійського РВП Віталія Кравцова, серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, мали місце 5 випадків крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

Крадіжки

  • 19 листопада до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця с. Березівка про те, що 19.11.2018 року у с. Березівка в приміщенні місцевого кафе під час відпочинку він виявив відсутність свого мобільного телефону. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.

22 листопада про крадіжку металобрухту з території власного домоволодіння працівникам поліції «по гарячих слідах» сповістив потерпілий житель селища Нова Прага. Чоловік припускає, що злочин скоїла невідома особа того ж дня. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
19 листопада правоохоронці зареєстрували повідомлення про крадіжку особистих речей у жительки с. Протопопівка. У заяві потерпілої зазначалося, що 19.11.2018 року невідома особа, пошкодивши замок у вхідних дверях, проникла до її помешкання, де і вчинила неправомірні дії. За даним фактом одразу було порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років