Попельнастівський Будинок культури — улюблене місце відпочинку місцевих жителів

Вже багато років поспіль осередком культури та дозвілля для жителів с. Попельнасте є місцевий Будинок культури. Збудований він   ще за радянських часів і, як і більшість аналогічних закладів на інших сільських територіях, утримувався за рахунок колгоспів. Після реформування останніх тривалий час перебував у занедбаному стані. І хто знає, можливо б його подальше існування взагалі б було неможливим, якби за справу відродження культури на селі та реставрацію закладу не взялася ініціативна група місцевих жителів. 

Сьогодні, пригадуючи перші етапи відновлення роботи очолюваного Попельнастівського Будинку культури, його директор Ольга Чорнобривець розповідає, що головним генератором ідей у цій справі виступив Попельнастівський сільський голова Олег Волянський. Спочатку, через брак коштів у сільському бюджеті,  проводили ремонт спільними зусиллями працівників закладу: фарбували підлогу, білили стелю, а за кошти СТОВ ім. Шевченка  обшили пластиком стіни. Згодом, коли у місцевому бюджеті з’явилися кошти, Олег Волянський спрямував значну їхню частину на поліпшення матеріально-технічної бази Будинку культури.   І тепер, потрапивши в середину двоповерхового приміщення Попельнастівського Будинку культури, привертають увагу охайно оформлені велика та мала зали.
– Ми маємо нові куліси та декорації сцени, необхідне специфічне освітлення, нові музичні інструменти, які було придбано за кошти Попельнастівської сільської ради. А мала зала облаштована дзеркалами, які використовують під час тренувань учасники хореографічного колективу та хлопці і  дівчата, які відвідують заняття секції з боксу. Все це маємо завдяки нашому сільському голові Олегові Волянському, який піклується про розвиток культури на селі, — говорить Ольга Чорнобривець.
Ольга Володимирівна запрошує піднятися по східцях на другий поверх. Там демонструє ігрову кімнату, яка розпочала свою роботу на базі Будинку культури у 2012 році. У ній усі бажаючі мають змогу пограти у більярд чи настільний теніс. Далі проходимо до тренажерного залу, його відкриття відбулося у 2013 році. Спортивним знаряддям, яким він облаштований, можна лише по-доброму позаздрити. Сучасні   тренажери закуплені за кошти сільської ради на суму близько 97 тис. грн.
Від своєї співрозмовниці дізнаюся, що ігрова кімната та тренажерний зал користуються неабияким інтересом та попитом у попельнастівців, незалежно від їхнього віку та професійної діяльності. Жінка наголошує, що спочатку серед відвідувачів дорослих було більше, ніж молоді.
Загалом на базі Попельнастівського Будинку культури діють любительські об’єднання — «Ніка», «Любисток», Фітнес клуб. Також працює вокально-інструментальний ансамбль «Степ драйв», вокальні гуртки «Вишиванка» та «Бемоль», хореографічний гурток «Радість».
Сама Ольга Чорнобривець роботі в галузі культури присвятила 17 років. Нині пригадує і ті часи, коли через відсутність відповідної апаратури доводилося приводити святкові вечори та різноманітні заходи, використовуючи для цього звичайнісінький магнітофон. Сьогодні ж, як наголошує директор, Будинок культури забезпечений усім необхідним для його роботи, а працівники очолюваного нею закладу дбають про цікаву та змістовну програму дозвілля для своїх односельців.
Серед найпопулярніших заходів, які проводять працівники сільського закладу культури разом із своєю завідуючою — День закоханих, 8 Березня, 9 Травня, Івана Купала, День села, День людей похилого віку, День працівників сільського господарства, Новий рік, Різдво Христове, 
Творчий підхід до справи, ініціативність, креативність попельнастівських культпрацівників була високо оцінена і на районному рівні, тож декілька років тому колектив був занесений на районну Дошку пошани.
– Без допомоги Попельнастівської сільської ради реалізувати більшість наших ідей і задумів  було б  неможливо. Нам пощастило на такого керівника, як Олег Волянський — людину, яка опікується проблемами території, і переймається його долею не на рік, не на два, а на багато десятків років вперед, — зазначила наостанок Ольга Чорнобривець.