«Ластівка» — один з кращих дитсадків району

Найменші вихованці дитсадка
Усі ми родом із дитинства. Це найкраща пора, де немає жодних турбот і проблем. Але те, якими виростуть наші діти, залежить не тільки від нас самих, а й від закладів освіти, зокрема вихователів дитячих садочків. Хто, як не вони, донесуть до світлих дитячих голівок розумне, добре й вічне?
Дошкільний навчальний заклад «Ластівка» у селі Андріївка цього року визнаний одним із кращих у районі. Звісно, це завдяки успіхам і старанням всього колективу і, беззаперечно, його завідувачці Оксані Солов’ян. Вона працює тут уже 8 років.

Колектив ДНЗ створює необхідні умови, щоб  кожна дитина повноцінно розвивалася, зокрема щороку змінюють інтер’єр приміщень, проводять ремонтні роботи, додають новацій у виховну програму.
»15 років у селі не було садка, — каже завідувач Оксана Солов’ян. — У 2010-му за кошт сільської ради у нинішньому приміщенні було здійснено ремонт. Тривав майже рік. Потім за два тижні ми облаштували новими меблями і 15 жовтня 2010-го відкрили заклад. Знаходиться на балансі Андріївської сільської ради. Так почала працювати одна різновікова группа — 20 дітей –маленьких мешканців з села Андріївки та Степанівки (дітки віком від 3до 6 років). Вже 15 жовтня 2016-го ми відкрили додаткову ясельну групу на 15 малюків. Планували її створити, щоб батьки мали змогу працювати у господарстві. Відтак виховуємо тут малюків з півтора року. Зараз у закладі загалом 35 дітей.
Усі наші працівники — справжні професіонали: вкладають у виховання дітей всю душу. Працює два вихователі — Наталія Оглобля та Світлана Бондарь і їхні помічниці — Тетяна Шаповалова та Христина Саркісян. Навчають дітей за програмою рекомендованою Міністерством освіти України.
Харчування малюків у «Ластівці» на 60 % покриває сільська рада,  сплачуючи за один діто/день 18 грн, а 40 % — 12 грн /день — батьки. Діти з багатодітних родин вносять лише половину цієї суми — тобто 6 грн/день».
Матеріально-технічно заклад забезпечений всім необхідним на 100 %. Є гарний харчоблок з холодильником, мікрохвильовкою. У різновіковій групі встановлена мультимедійна дошка. А також є своя пральна машина. Крім сільської ради, «Ластівці» активно допомагає й базове господарство ТДВ «Олександрійський райагрохім». Забезпечує заклад м’ясо-молочною продукцією.
Щороку колектив садочку бере участь у різноманітних конкурсах. Часто займає одні з перших місць. У 2015-му відзначився у Всеукраїнському конкурсі і став кращим дитсадок у районі, посівше I місце, в області - II, а по Україні — XXII. Двічі — у 2013 та 2018 роках — колектив ДНЗ занесений на Районну дошку пошани.
Довідково
На даний час в Олександрійському районі працює 29 закладів дошкільної освіти, із яких 8 у складі НВК та НВО. Десять садків мають ясельні групи,  у тому числі андріївський, дівочепільський, добронадіївський, ізмайлівський, михайлівський, червонокам’янський, олександрівський та три новопразькі — «Сонечко», «Рукавичка» та «Журавлик». Діти від одного до шести-семи років виховуються у цих закладах.