Спільні проблеми — ​спільне вирішення

Вже друге скликання Андріївським сільським головою працює Віктор Олексійович Близнюк (на фото), якому односельці висловили довіру, обравши його на цю посаду вперше у 2010 році. В минулому Віктор Близнюк — ​дільничний інспектор Олександрійського райвідділу міліції. Обслуговував територію Андріївської сільської ради, тож знає її досконало. До складу даної сільської ради входять села Андріївка, Степанівка, Сургани, Мала Березівка, Рожеве. А знаходиться вона всього на відстані 12 км. від Олександрії. Зручне розташування населеного пункту сприяє тому, що в Андріївці проживає більша кількість людей, ніж всього зареєстровано на території — ​1200 проти 800 осіб. Саме приміщення сільської ради знаходиться у центрі села. Воно невелике, але в ньому затишно і тепло. У лівому крилі будівлі функціонує місцеве відділення «Укрпошти».

— Все найкраще — ​дітям, — ​так коротко розпочинає розповідь Віктор Близнюк і наголошує, що саме такого принципу дотримується у своїй повсякденній роботі.
За словами сільського голови, розділяє його погляди і директор ТДВ «Олександрійський Райагрохім» Сергій Кітаєв, який розуміє, що не хлібом єдиним живе людина, тож бере активну участь у вирішенні проблем території, на якій здійснює свою виробничу діяльність.
Двоповерхова відносно нова будівля, в якій розмістилися ДНЗ «Ластівка» та Андріївська дев’ятирічна школа, знаходяться через дорогу від сільської ради. Ця споруда привертає увагу не лише гарним зовнішнім виглядом, а й викликає зацікавленість щойно ми переступили її поріг.
— Наш дитячий садок «Ластівка» — ​один із кращих у районі, а відкрили ми його у 2010 році. До того часу в населеному пункті тривалий час взагалі не функціонував дитсадок. Сьогодні у ДНЗ «Ластівка» діє дві різновікові групи, одна з яких створена для найменших діток — ​віком від 1,5 року. Для того, аби заклад мав своє обличчя і відповідав усім вимогам та критеріям, ми докладаємо зусиль усі разом: сільська рада, керівництво базового господарства, працівники дошкільного навчального закладу, — ​зазначає Віктор Близнюк. — ​Не залишаємо без уваги і нашу рідну школу, тож намагаємося забезпечувати усім необхідним, як вихованців дитсадка, так і учнів школи.
Віктор Олексійович розповідає, що шкільний автобус — ​давня мрія андріївської громади. Вирішити питання із підвезенням дітей з інших населених пунктів Андріївської сільської ради до місцевої школи допомагає керівництво ТДВ «Олександрійський Райагрохім», яке для цих цілей надає власний автобус. А декілька тижнів тому, як зазначає сільський голова, коли з ладу вийшов автобус, підвезення учнів до навчального закладу організовували власними силами.
Загалом, характеризуючі  співпрацю із місцевим сільгосппідприємством Віктор Близнюк, наголошує, що господарство сприяє у вирішенні багатьох проблем у сільській місцевості, серед яких, зокрема, і проблеми освітньої галузі. Скажімо, за власні кошти агроформування забезпечує безкоштовним харчуванням усіх школярів.
— Ми разом із керівником базового господарства направляємо свої зусилля в одне русло, на вирішення конкретних проблем, які є на території Андріївської сільської ради та працюємо на спільний результат. Ми не ділимо проблеми на їхні та наші, вони у нас спільні, — ​зауважує Віктор Близнюк.
Наразі добігає до завершення ще один календарний рік. Озираючись назад та аналізуючи його, Віктор Олексійович наголошує, що чимало різних соціально-побутових проблем вдалося вирішити протягом цього періоду. Серед найбільш помітних з них для жителів території він виокремлює ремонт сільських доріг.
— Я задоволений, що цього року в Андріївці вдалося відремонтувати частину дороги, а це приблизно 500 метрів (поклали асфальт) від району Шумила до дамби. Але новий відрізок дороги — ​лише частина від запланованої площі, яка підлягає ремонту. У поточному році витратили із сільського бюджету для цих цілей близько 200 тис. грн. Крім того, за кошти сільради — ​60 тис. грн було проведено ямковий ремонт дороги в Андріївці. У 2019 році плануємо продовжити укладання асфальту на дамбі, а також вирішити ще багато інших проблем, — ​підсумовує наостанок розмови Віктор Близнюк.
Довідка.
Віктор Олексійович Близнюк за освітою юрист. 14 років присвятив службі дільничного інспектора міліції Олександрійського райвідділу міліції. У 2010 році був обраний Андріївським сільським головою, на цій посаді працює й по теперішній час. Одружений, має доньку, яка працює директором Андріївського ДНЗ «Ластівка».