На засадах патріотизму виховуємо молоде покоління

З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників минулого століття та сьогодення нещодавно у Щасливській ЗШ I–II ступенів відбулися заходи, що відображають дану тематику.
Учні школи були присутні на уроці мужності «Став подвиг людський Обеліском», присвяченому до 75-річчя визволення Кіровоградщини від німецько-фашистських загарбників, що відбувся у місцевому краєзнавчому музеї біля стенду «Війна далеко, але пам’ять близько».До роковин мирного протесту під назвою «Помаранчева революція», яка відбулася у 2004 році та кривавої Революції Гідності 2013 року, яких об’єднує спільна назва — День Гі́дності та Свобо́ди, було проведено годину пам’яті «Герої не вмирають. Просто йдуть на небо…".
А до Дня пам’яті жертв Голодомору в нашому навчальному закладі було проведено виховний захід «Схилімо голови в скорботі…». Вчитель трудового навчання Н.М. Федосенко підготувала з учнями аплікації до акції «Квітка незабудька — не забудь про Голодомор 1932–1933 років в Україні».
Разом з Щасливським сільським головою Т.М. Кіцелюк присутні відвідали сільське кладовище, де хвилиною мовчання вшанували замучених голодом; поклали вінок, який складався із колосків пшениці та калини, отримали символічну милостиню у вигляді скибки хліба.
Активну участь в організації і проведенні тематичних заходів узяли заступник із НВР В.М. Столяр, вчитель історії О.О. Карплюк, вчитель музичного виховання І.В. Пєшко, класний керівник 6 класу Н.М. Федосенко, вчитель 4 класу Л.М. Остапюк, шкільний бібліотекар Т.П. Мажара, завідуюча бібліотекою філією Л.Б. Міщенко.