У Новій Празі визначили розмір податку для одноосібників

28 листопада відбулося пленарне засідання п’ятої сесії Новопразької селищної ради сьомого скликання, яку відкрив та провів Новопразький селищний голова Богдан Куруп. Участь у роботі сесії разом із селищним головою взяли 25 депутатів. На розгляд сесії вносилося 19 питань порядку денного.

Найбільш жваве обговорення у депутатського корпусу селищної ради того дня викликало питання, що стосувалося визначення розміру ставки земельного податку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва для фізичних осіб. У ході дискусії та гострого  обговорення, що тривало близько двох годин, депутати ухвалили розмір земельного податку у розмірі 0,7 % (до цього часу він складав 0,4 %). 
Не менш емоційно обговорював депутатський корпус і питання, що стосувалося введення додаткової штатної одиниці для укомплектування штату пожежних змін у Новопразькій місцевій пожежній команді. Після ретельного вивчення ситуації дане питання  таки знайшло підтримку у депутатського корпусу.
– Загалом засідання пройшло конструктивно і депутати добре попрацювали. Було ухвалено зміни до бюджету, зокрема, це був перерозподіл коштів на подальше утримання і поточний ремонт доріг, утримання в належному стані водного господарства. Також під час сесії депутати розглянули низку земельних питань. Серед таких, наприклад, погодили дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі в оренду місцевій жительці 40 соток біля двору під вирощування саду. З усіх питань, що вносилися на розгляд пленарного засідання п’ятої сесії Новопразької селищної ради сьомого скликання, ухвалені позитивні рішення, — прокоментував хід сесії Богдан Куруп.