Війна у пам’яті народній


3 грудня 1943 року, в часи Другої Світової війни, 75 років тому, село Протопопівку було визволено від фашистських загарбників (в пам’ять про день визволення села у населеному пункті перейменовано одну із вулиць — колишню 50 років Жовтня на 3 Грудня). Цього тижня з нагоди відзначення ювілейної дати біля пам’ятника воїну-визволителю відбувся мітинг-реквієм «Війна у пам’яті народній».

Участь у заході взяли в. о. старости Протопопівського старостинського округу Оксана Клочко, Почесна жителька села, ветеран праці, місцева поетеса Лідія Касян, голова Протопопівського осередку ветеранів України, учитель історії Протопопівської ЗШ Володимир Риженко, директор Протопопівської школи Валентина Бєляєва, депутат Приютівської селищної ради Анастасія Хованська, вчителі та учні старших класів місцевої школи, вокальний колектив «Криниченька», а також жителі села.
Під час заходу учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання полеглих земляків у всіх війнах за свободу України та поклали квіти і вінки до підніжжя пам’ятника воїну-визволителю. Лунали того дня   вірші на патріотичну тематику та спогади про минуле.
Час минає, але не забувається ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, прадідів та наша безмежна вдячність за життя на рідній землі не мають історичного терміну давності — вони вічні. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучої перемоги у неоголошеній війні, яка сьогодні триває на сході України. Адже хто захищає свою землю, той завжди перемагає.
Мітинг-реквієм організували та провели  спільними зусиллями бібліотекар Протопопівської бібліотеки-філії Ніна Лазаренко, учні та педагоги Протопопівської школи.