ТОВ «Пантазіївське» активно переймається проблемами села

Архівне фото
З утворенням Новопразької ОТГ до її складу увійшла і Пантазіївська сільська рада, про це ми вже розповідали на сторінках нашого часопису. Сьогодні мова піде про її базове підприємство – ТОВ «Пантазіївське». 
«Із розумінням і підтримкою агрогосподарство допомагає місцевій громаді у вирішенні багатьох її проблем, — каже Пантазіївський сільський голова — Володимир Кутинець.  Громаду очолює третю каденцію. — Усі ми один в одного на виду. І Олег Коріненко, як керівник підприємства,  завжди цікавиться нагальними потребами села і моєю думкою стосовно їх вирішення».

ТОВ  «Пантазіївське» є базовим господарством. Засноване у 2005-му у складі компанії ТОВ «УкрАгроКом». Спеціалізується на вирощуванні зернових та зернобобових культур,  а також цукрового буряку. Розташоване у Знам’янському районі на території Пантазіївської сільської ради. 13 років його очолює Олег Коріненко.
«Працювати з цим підприємством дуже комфортно, - продовжує Кутинець.  – Я підтримую дружні стосунки з Олегом Васильовичем. Багато у чому він мені допомагає. Кожної зими, наприклад, переймається розчисткою сільських доріг. Спецтехнікою господарства розгортають їх від снігу. Приводять до ладу важливий для села напрямок - ділянку від Пантазіївки до траси Знам’янка-Луганськ-Ізварино.  Також підприємство забезпечує безкоштовним харчуванням 25 дошкільнят з ДНЗ «Рушничок» та до півсотні учнів з місцевої школи.  Олег Васильович часто каже, що в рідній  країні дітей треба харчувати продуктами власного виробництва, а не привозними. Завжди при потребі забезпечує підвіз спортсменів на спортивні змагання».
На даний час у «Пантазіївському» працює до сотні місцевих жителів. Це важливо, що людям є де працевлаштуватися, і майже не відбувається відтік населення із сільської ради. Людям не треба шукати кращої долі, виїжджаючи із малих сіл у великі міста. Мешкає тут загалом біля 700 осіб. Діють всі необхідні заклади соціальної сфери.
 «За цей рік я кілька разів звертався до підприємства, щоб допомогли з  вирішенням найбільш глобальних проблем. Зокрема, з ремонтом переходу з вулиці Набережної на вулицю Перемоги,- відзначає Кутинець. - Олег Васильович надав спецтехніку і ми змогли укласти 5 плит і відремонтувати цей місток. Все замінили дуже оперативно. 
Окрім того, коли ми увійшли до складу Новопразької ОТГ, відкрили окремий додатковий маршрут Олександрія-Пантазіївка. Три місяці його здійснює ТОВ «КД -Транс». Спільно вирішили не менш важливе для села питання. На прохання пайовиків здійснюється підвіз людей до селища Пантаївка, коли є така потреба.  
Важливим питанням для нас є забезпечення закладів соцсфери твердим паливом, бо сільська рада, дитячий садок та Будинок культури опалюються за допомогою енергоощадних котлів довготривалого горіння. Кожного року на опалювальний сезон маємо  12 машин дров. Закуповуємо їх за власний кошт, але безкоштовний вивіз деревини із Онуфріївського лісництва здійснює саме базове підприємство. 
Окрім того, «Пантазіївське» часто ініціює проведення тематичних концертів та різноманітних святкувань, залучаючи до їх проведення артистів з Кіровоградської обласної філармонії та Олександрійського коледжу культури і мистецтв. Багато років поспіль традиційними у нас є свято Івана Купала та дитячі новорічні заходи. Тому можна впевнено сказати, що маємо на території дійсно соціально-відповідальний бізнес і завжди бачимо перспективи нашої спільної співпраці».