На Олександрійщині триває продаж новорічних ялинок

Ялинки на будь-який смак і розмір за прийнятною ціною мешканцям Олександрії та району пропонують працівники місцевого лісництва. Сьогодні вони задовольняють ялинковий попит навіть найбільш вибагливих споживачів. У реалізації мають сосну звичайну і кримську різної величини та розміру. А весь цей асортимент реалізують за цінами виробника — від ста гривень за одну півтораметрову зелену красуню. Кожного року у сезон розпродують їх близько тисячі. Вирубують дерева залежно від передбачуваного купівельного попиту. Також весь рік реалізують декор — ялівці, туї, самшит, блакитну ялину, що знаходяться на дорощуванні.

 «Офіційно продаж ялинок ми розпочали з 1 грудня, — каже Андрій Марченко, лісничий Олександрійського лісництва. — Всі дерева вирощені на спеціально призначених для цього плантаціях. Загалом на території лісництв закладено 26 га таких площ — усі використовуємо для потреб населення. Кожного року зберігаємо практично однакові обсяги. 
Всю плантацію тримаємо під пильним наглядом лісової охорони. Але протягом грудня для протидії незаконній вирубці ялинок ми також посилюємо охорону зелених насаджень по господарству. Проводимо рейди спільно з поліцією. На злочинців накладаємо штрафи. За одну незаконно зрубану ялинку крадієві доведеться сплатити 539 грн, а за зламану чи спиляну гілку — 164 грн».
При покупці зеленої красуні на Новий рік бажано звернути увагу на її екологічну безпеку. Легально вирощена ялинка повинна бути промаркована биркою або самоклейною етикеткою. — Як і минулого року, цьогоріч на легально вирощених ялинках і соснах буде спеціальна стрічка-самоклейка з номером. — продовжує Андрій Марченко. — Вона доводить, що дерево екологічно чисте. Таке маркування містить індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який вноситься до єдиної системи електронного обліку дерев. Перевірка законності походження ялинки відбувається саме у такий спосіб. Якщо бірки на ялинці немає — то це дерево явно крадене, і точно не придбане у лісівників. Також маркування дозволяють відслідкувати походження дерева, його точний розмір та легальність заготівлі. Кожного року дерева у нас замовляють місцеві заклади соціальної сфери — дитсадки, школи, клуби. Є й оптові покупці з Кіровоградської, Дніпропетровської та Полтавської областей.
Свято наближається і великий вибір новорічних ялинок пропонує нам Олександрійське лісництво. Зелені красуні чекають на вас за адресою: м.Олександрія, вул. Краснодонців, 21. Щоб ялинки гарно прикрасили вашу оселю і зручно вписалися в інтер’єр, лісівникам доводиться вирощувати їх 6–7 років. За такий час ялинка досягає стандартного розміру у півтора-два метри».