Кримінальні новини

Плити пічного опалення користуються посиленим попитом у крадіїв
У період з 3 по 12 грудня 2018 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 74 повідомлення від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 18. За словами начальника Олександрійського РВП Віталія Кравцова, серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 9 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

Крадіжки
6 грудня до відділення поліції надійшло повідомлення від диспетчера РЕМ про те, що під час планового огляду електролінії поблизу с. Оліївка, було виявлено, що невідома особа викрала анкерні болти та клини до даних болтів. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Того ж дня за допомогою до правоохоронців звернувся потерпілий житель с. Пустельникове, у якого з території домоволодіння невідома особа викрала сім качок. За даним фактом  порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
7 грудня по допомогу до поліцейських звернувся житель села Косівка. Він просив знайти винних у скоєнні крадіжки двох мобільних телефонів та коштів, які, з його слів,  поцупили у його знайомої гості. Чоловік зазначив, що незаконно заволодівши мобільними телефонами та грішми потерпілої, останні покинули її домоволодіння. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України. 
9 грудня працівники поліції зафіксували звернення від жительки с. Приютівка. Заявниця прохала допомогти знайти мобільний телефон, який вона втратила 7 грудня через власну необережність. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
5 грудня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки Олександрії про те, що в ніч на 5 грудня невідома особа таємно, шляхом пошкодження навісного замка, проникла до її нежилого будинку, що знаходиться в с. Олександрівка, звідки викрала металевий лист пічного опалення. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
7 грудня правоохоронці зафіксували звернення від жительки с. Червона Кам’янка. В ньому постраждала поінформувала про те, що в період з 4 по 7 грудня поточного року невідома особа, шляхом злому замка, проникла до її нежилого будинку в с. Добра Надія, звідки здійснила крадіжку телевізора та плити пічного опалення. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
8 грудня від протиправних дій зловмисників постраждав житель с. Попельнасте. У чоловіка із його нежилого будинку, куди проникла невідома особа шляхом пошкодження дерев’яних вхідних дверей, було здійснено крадіжку металевого ліжка та металевого листа пічного опалення. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
8 грудня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця  Олександрії  про те, що вночі невідома особа, шляхом пошкодження замка, проникла до його нежилого дачного будинку в с. Войнівка, звідки викрала металевий лист пічного опалення, телевізор, дрель та рибальські знаряддя. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.