Лариса Молебна — ​завідувач, оператор, касир та листоноша

Процес реорганізації та реформування «Укрпошти» — ​давно болюче питання для всіх газетярів. Особливо, що стосується доставки преси. У маленьких селах поштові вузли часто закриваються. Основним обґрунтування цих дій є збитковість відділень, але не всі такі. У Приютівці, наприклад, з цим проблем немає. Одне з двох селищних відділень «Укрпошти» сьогодні працює в приміщенні цукрового заводу. Люди охоче користуються його послугами й на поштарку не нарікають. Невелике, але охайне відділення сьогодні очолює 46-річна Лариса Молебна. Сама виконує функції й завідувача, оператора, касира та листоноші. Тут працює вже 29 років. Каже, що колись їх було троє — ​керівник і дві поштарки. Але поступово двох людей скоротили. Останні 4 роки вона сама людей обслуговує.

«Приютівців загалом обслуговує два відділення — ​№ 1 — ​центральне і № 51- цукрозаводське. Останнє нагадує невеликий супермаркет, бо маю в продажу до півсотні газет та журналів, конверти, календарі, миючі засоби, продукти харчування й товари народного вжитку, — ​розповідає Лариса Вікторівна. — ​Ціни доступні. А перевага ще й така, що товар доставляю людям додому. Плани виконую. Доставка преси вчасна. Погляд, звичайно, суб’єктивний, а все ж».
Нині це відділення працює 5 разів на тиждень, крім неділі та понеділка. За ним закріплено 612 дворів і 273 пенсіонери. «Гроші завжди приношу без запізнень, — ​продовжує Лариса. — ​Для багатьох людей із роками стала добрим другом і порадником. Щомісяця також розношу до 30 переказів. Люди в селищі добре знають, щоб не сталося, усе принесу: копійка в копійку. Та й самі гарно користуються нашими послугами. У нас можна оплатити комуналку, кредит, отримати переказ, соціальну виплату чи пенсію, поповнити телефон, відправити посилку. Велику увагу я приділяю продажу філателії й календарів, які мають історичну та художню цінність. Листів зараз люди відправляють не багато, але трохи є, — ​продовжує вона. — ​Разом із приходом мультимедіа — ​мода на них зникла. Однак лишаються одиниці, які мають у тому потребу. А загалом, літні люди вважають, що робота поштового мінімаркету дуже доцільна й затребувана».
Треба сказати, що як і всі поштарі, гроші собі на зарплату Лариса має дозаробити і виконати всі плани, поставлені перед нею держпідприємством. 
«Весь спектр послуг «Укрпошти» щороку дорожчає й особливо газети, — ​продовжує вона. — ​Але попри те, місячні плани з реалізації товару — ​виконую. Сьогодні найбільшим попитом у мене користуються такі видання: у роздріб найкраще купують «Добрий лікар», що коштує 1,30 грн; «Пенсійну телепрограму» — ​2 грн; — ​«Нову газету» — ​2,50 грн та «Діалог» — ​2,80 грн. Що стосується передплати, то найбільше у мене виписують нашу районну газету «Сільський вісник» та обласну газету «Діалог».