Сільські поштові відділення закривати не будуть

Емоційне напруження, що охопило майже усіх українців на початку тижня у зв’язку із запровадженням в Україні воєнного стану, фактично відсунуло на другий план і хороші новини. До таких можна віднести звістку про те,  що сільські поштові відділення закривати не будуть. Принаймні у наступному, 2019 році. Як повідомили усі інформаційні агенції з посиланням  на міністра інфраструктури Омеляна, у    державному бюджеті на 2019 рік закладено 500 мільйонів гривень на оплату праці листонош, які доставляють пенсії. Що сталося, за його словами,  вперше за десятиліття. Ці гроші будуть спрямовані винятково на фінансування заробітної плати листонош «останньої милі», – написав Омелян. «Таким чином, ми зможемо забезпечити безперебійну доставку пенсій і гарантувати збереження робочих місць і зарплат тим співробітникам «Укрпошти», які забезпечують присутність держави в найдрібніших населених пунктах України», – заявив він. 

Нагадаємо, що голова компанії Ігор Смілянський раніше заявляв, що з січня 2019 року «Укрпошта» закриє до 7 тисяч поштових відділень, якщо не буде підвищено тариф за послуги доставки пенсій. На щастя, питання вирішено. Щиро сподіваємося, що наші помічники – листоноші з наступного року отримуватимуть за свою працю кращу заробітну плату.
Отже, підсумовуючи новину, можна констатувати: у селах збережеться  і доставка місцевої преси. Що, нас газетярів,   радує вдвічі. Тепер не меш важливо, щоб результати цьогорічної передплати були не гіршими за попередні роки. 
Друзі, дорогі наші читачі, передплачуйте районний часопис «Сільський вісник» на 2019 рік, газету, яка виходить на теренах Олександрійщини з 1991 року і весь цей час незмінно  залишається Вашим надійним партнером і співрозмовником. Традиційно усіх, хто передплатив газету на рік, очікують приємні бонуси. Детальніше про це у наступному номері газети. 
 З повагою колектив редакції «Сільського вісника».