«Радість» об’єднала закоханих у танець

Аматорський хореографічний колектив «Радість», який функціонує у с. Попельнасте, діє там вже 11 років. Ініціатива його створення належить Попельнастівському сільському голові Олегу Волянському. Прийшовши до влади, він окреслив для себе низку завдань і проблем, над вирішенням яких необхідно працювати найближчим часом. Одним із таких було налагодження у с. Попельнасте культурно-дозвіллєвої діяльності.

Ідею Олега Волянського підтримала місцева жителька Тетяна Білик, яка мала відповідну освіту. Вона й згуртувала попельнастівських хлопців та дівчат, закоханих у мистецтво танцю. Так утворився колектив «Радість».
Нині ж, пригадуючи етапи становлення очолюваного колективу, Тетяна Білик зазначає, що на початковому етапі його роботи не було ні костюмів, ні приміщення, в якому могли б проводити заняття. Жінка наголошує, що на той час Будинок культури не опалювався і знаходився у занедбаному стані. Тож організовували репетиції у приміщенні місцевої школи.
Пізніше Олег Волянський, який почав активно опікуватися, зокрема, й вирішенням проблем у культурній галузі, посприяв у ремонті Будинку культури. Сьогодні там не лише затишно і тепло, а й створені належні умови для занять гуртківців та дозвілля місцевих жителів. Так, наприклад, дзеркалами обладнана одна із кімнат на першому поверсі, де проходять не лише репетиції хореографічних композицій, а й заняття секції з боксу.
— У 2017 році відбувся гала-концерт з нагоди ювілею колективу «Радість» — ​десятиріччя з дня його створення. Було надзвичайно приємно спостерігати, коли перші його учасники виходили на сцену вже із власними дітьми, дехто з яких теж відвідує сьогодні «Радість». Протягом цих десяти років утворилися вже так звані танцювальні династії. Для занять у колективі немає обмежень по віку. Головне — ​мати велике бажання та докладати максимум зусиль для досягнення гарних результатів у танцях. Нині наймолодшій учасниці, яка відвідує «Радість» 5 років, а найстаршій виповнилося 15 років, а всього до складу колективу входить 25–30 дітей, — ​розповідає Тетяна Білик.
Що стосується сценічних костюмів учасників колективу, то варто зазначити, що протягом останніх років керівництво Попельнастівської сільської ради надає кошти на придбання тканини та оплачує пошиття костюмів. Крім того, вирішує і питання із підвезенням учасників «Радість» на різноманітні заходи, в яких вони захищають честь Попельнастого.
Зі своїми вихованцями 
Тетяна Білик займається тричі на тиждень, а щосуботи всі учасники колективу «Радість» удосконалюють виконавську майстерність на сцені місцевого Будинку культури. В їхньому репертуарі є незмінні номера, а також нові хореографічні композиції. Серед найбільш відомих — ​«Орися», «Плескач», «Подоляночка», «Ягідка», «Варенечки» та багато інших.
І хоча даний хореографічний колектив немає таких вагомих досягнень, як, скажімо, відомі на Кіровоградщині танцювальні колективи, проте, завжди займає призові місця на районному рівні, зокрема, у конкурсах «Родзинка», «Крок до зірок», «Сонячні танці» та інших.
Відвідування колективу «Радість» дозволяє кожному його учасникові, серед яких є і хлопці, і дівчата, розвивати та поліпшувати свої танцювальні здібності, а функціонування у сільській місцевості даного колективу — ​максимально охопити гуртковою роботою молодь Попельнастого.