Юрій Анатольєв: «Працювати задля розвитку і розквіту Попельнастівської громади»

На тих сільських територіях, де існує тісна співпраця органів місцевого самоврядування із представниками соціально відповідального бізнесу вдається вирішувати безліч проблем та втілювати в життя важливі проекти. Попельнастівська сільська рада — ​одна із прикладів такої дієвої співпраці. Не втрачає своєї актуальності ця співпраця і зараз, коли Попельнасте тримає курс на створення об’єднаної територіальної громади.

Перші вибори депутатів Попельнастівської сільської ради об’єднаної територіальної громади і відповідного сільського голови призначені на 23 грудня поточного року. Відомо, що нині діючий Попельнастівський сільський голова Олег Волянський висунув свою кандидатуру на голову об’єднаної територіальної громади, а керівник СТОВ ім. Шевченка, чинний депутат районної ради Юрій Анатольєв нині балотується в депутати Попельнастівської ОТГ. На даний час вони вже обоє зареєстровані кандидати.
Вже не один десяток років у с. Попельнасте функціонує базове сільгосппідприємство СТОВ ім. Шевченка, яке з 2015 року очолює Юрій Анатолійович Анатольєв. Займається воно вирощуванням сільгоспкультур. Керівник піклується не лише про фінансові успіхи очолюваного ним господарства, а й переймається вирішенням труднощів у всіх сферах життєдіяльності села.
— Проблеми Попельнастого для мене не нові, адже тут загалом я працюю вже протягом шести років, та й мало чим вони відрізняються від тих, що існують в інших населених пунктах Кіровоградської області. Всі ці роки ми тісно співпрацюємо із Попельнастівським сільським головою Олегом Волянським. Завжди розставляємо пріоритети під час вирішення того, чи іншого питання та враховуємо фінансові можливості, як господарства, так і сільської ради, — ​розповідає Юрій Анатольєв.
Керівник СТОВ ім. Шевченка не лише надає фінансову підтримку на вирішення соціально-побутових проблем у с. Попельнасте, а й допомагає також людським ресурсом, технікою. Наприклад, господарство щороку забезпечує розчищення сільських доріг від снігу, а в поточному році працівники та техніка агроформування були задіяні під час проведення ремонту у приміщенні культурно-освітнього центру «Толока». Крім того, як наголошує сам Юрій Анатольєв, він не залишається осторонь вирішення й інших проблем Попельнастого.
Так, скажімо, у 2018 році господарство спрямувало частину власних коштів на проведення ямкового ремонту дороги від Червоної Кам’янки до Попельнастого, який було здійснено на умовах співфінансування. А торік, у 2017 році, СТОВ ім. Шевченка інвестувало кошти у перекриття даху на місцевій православній церкві, де до того ж було встановлено нові купола.
— Наше господарство стабільно працює, сплачує податки до місцевого бюджету, а ми завжди підтримували та обов’язково будемо і у подальшому підтримувати соціальну сферу і вирішення соціально-важливих проблем у с. Попельнасте. Цього року я вирішив балотуватися у депутати Попельнастівської ОТГ, адже ставши саме депутатом у громаді, матиму ще більше можливостей допомагати її жителям. Так, наприклад, зможу безпосередньо впливати на прийняття важливих рішень на місцях, які стосуються фінансових, земельних питань, а також освітньої, культурної, медичної галузі. Для себе вже окреслив низку першочергових завдань, над вирішення яких працюватиму, у разі отримання перемоги на виборах, — ​говорить Юрій Анатольєв.
Серед тих проблем, які кандидат в депутати Попельнастівської ОТГ Юрій Анатольєв планує втілити в життя найближчим часом, у разі обрання його депутатом, він виокремлює проведення внутрішнього ремонту у православній церкві та озеленення прилеглої території, встановлення (заміну) гранітного пам’ятного хреста Жовтоводській битві, який знаходиться неподалік адміністративного корпусу СТОВ ім. Шевченка та багато інших.
- Депутатам новоствореної Попельнастівської ОТГ необхідно буде консолідувати зусилля, працювати однією командою злагоджено та ефективно задля вирішення проблем в усіх населених пунктах, які увійдуть до складу Попельнастівської ОТГ. Тож думаю, заручившись підтримкою і довірою на виборах, зможу разом із колегами-депутатами втілити ці та багато інших задумів і планів у життя задля розвитку та розквіту Попельнастівської громади, — ​резюмував Юрій Анатольєв.
Довідка. Народився Юрій Анатолійович Анатольєв 18 січня 1990 року у с. Іванівка Кіровоградського району Кіровоградської області. Після закінчення Центральноукраїнського національного технічного університету свій трудовий шлях розпочав у 2011 році агрономом у ТОВ «Васинське» Знам’янського району, у 2012 році був призначений на аналогічну посаду у СТОВ ім. Шевченка Олександрійського району, де у 2013 році зайняв посаду заступника директора, а з 2015 року і по теперішній час працює керівником підприємства, є депутатом Олександрійської районної ради. Одружений, має доньку та сина.