Новопразька ОТГ — учасник програми DOBRE

А це означає, що за період роботи в програмі DOBRE Новопразька ОТГ матиме можливість залучити близько 200 тисяч доларів на благоустрій території громади.
Строк реалізації програми DOBRE до 7 червня 2021 року.
Про це йдеться у Меморандумі про співпрацю та взаємодію, що підписана в обласній державній адміністрації у жовтні 2018 року.

Зазначена програма впроваджується у семи областях України, зокрема і в Кіровоградській. Її реалізацію в Україні фінансує Агенство США з міжнародного розвитку (USAID). Раніше до програми DOBRE долучилися Три ОТГ області — Бобринецька, Маловисківська та Новоукраїнська, які отримали від координаторів практичні рекомендації щодо підготовки і реалізації проектів, вирішення актуальних завдань із розвитку територій. Нині партнерами DOBRE стали ще п’ять ОТГ Кіровоградщини — Дмитрівська, Компаніївська, Новопразька, Помічнянська та Смолінська.
DOBRE спрямовує більшу частину своєї технічної та фінансової допомоги на місцевий рівень, даючи можливість новоствореним об’єднаним територіальним громадам краще керувати ресурсами, збільшити якість державних послуг, стимулювати розвиток місцевої економіки та збільшити рівень залучення громадян.
***
5 листопада відбулося відкриття дводенної інвестиційної конференції для обʼєднаних громад «Стратегічний розвиток та інвестиції». Конференцію організувала програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіа-центром.
Конференція зібрала понад 400 учасників, серед яких представники 75 громад-учасниць програми, представники бізнесу та інвестиційних фондів, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, центральних та регіональних органів влади. Серед них і Новопразький селищний голова Богдан Куруп. 
Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ на відкритті зазначив:
«Децентралізація – це зміна системи менеджменту. Інвестор приходиь туди, де є перспектива, стратегія розвитку, передбачуваність та прозорість процесів і рішень. Та головне – інвестор приходить за людським ресурсом та кваліфікованими кадрами».
 Директор програми USAID DOBRE Беррі Рід, звертаючись до громад у вітальному слові, відзначив:
«Програма DOBRE нещодавно оголосила про партнерство з новими громадами і тепер їхня кількість зросла до 75. А це – 9% від загальної кількості обʼєднаних громад України, і ми з нетерпінням чекаємо, аби разом допомогти вам стати успішнішими».
Також, під час проведення конференції Новопразьку об’єднану територіальну громаду привітали з почесним партнерством в програмі «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).