Толерантним будь скрізь і всюди — хай полюблять тебе люди


Другий рік поспіль в Новопразькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті проходив цікавий та змістовний захід до Міжнародного дня толерантності. У актовій залі навчального закладу зібралися учні 1–5 класів та взяли участь у інтерактивних конкурсах, читанні віршів, співі пісень, грали, інсценували сценки, власноруч виготовляли квітку толерантності, презентували творчу роботу із своїх долоньок «Поспішай робити добро!». Про це журналісту «СВ» розповідає вихователь закладу Ольга Меташоп.

«Торік ми провели цей захід вперше. Усім сподобалося і ми вирішили провести ще одне аналогічне свято. Заходів назвали: «Толерантним будь скрізь і всюди, нехай полюблять тебе люди», — підкреслює Ольга Григорівна. — Таким чином ми урізноманітнюємо форми своєї роботи. Це дуже важливо для нашого закладу, бо тут живуть і навчаються діти з особливими потребами. Їм ідея подобається. Тому, в ході свята в залі панувала доброзичлива й тепла атмосфера.
Учні мотивували один одного до виявлення ціннісного ставлення до інших людей, толерантного спілкуванню, доброзичливості, чуйності, людяності, небайдужості, тощо. Прояви толерантності вважають — дороговказами для свого життя».
На завершення свята його юні учасники робили один одному невеличкі подарунки. Напередодні заходу виготовляли паперові сердечка і сувенірні скриньки, якими обмінялися.