Світлана Піскова виготовляє мотанки із кукурудзи

На кращих технологіях плетіння ляльок-забавлянок з кукурудзяного листя добре знається майстриня народної творчості Світлана Піскова з Нової Праги. Днями провела майстер-клас у Будинку дитячої та юнацької творчості в Олександрії. Мотала іграшки із природного матеріалу і дивувала учасників.

Каже, що вони не такі яскраві, але їх приємніше виготовляти, адже мають натуральну енергетику. Називає оберегами української духовності.
Світлана також готова поділитися  досвідом із соломкарства, писанкарства та виготовлення витинанок. За цей рік провела понад півсотні майстер-класів по області та за її межами.
­— Запрошували різні колективи і практично не відмовляла. Завжди ділюся досвідом, — говорить жінка. — Нещодавно повернулася з Одеси, де взяла  участь у Всеукраїнському семінарі-практикумі з питань символіки та семантики в українській культури. До того презентувала свої роботи на Всеукраїнському фестивалі у Решетилівці на Полтавщині, у місті Дніпро та у Кропивницькому. Періодично експонує їх у Новопразькій школі-інтернаті і селищній бібліотеці.