У ТОВ «Ранкове» та ТОВ «АПК-Артем» тримають курс на збільшення потужностей

Віднедавна ТОВ «Ранкове» та ТОВ «АПК-Артем», які розташовані на території села Протопопівки, входять до групи компаній ТОВ «УкрАгроКом». Очолює ці два сільгосппідприємства молодий, енергійний керівник Юрій Миколайович Друмашко. В обробітку ТОВ «Ранкове» перебуває 1107 га орної землі, а у ТОВ «АПК-Артем» — 1730 га. Знаходяться земельні угіддя, які обробляють ці сільгосппідприємства, на території сіл Протопопівки та Бандурівки.

Дані агроформування спеціалізуються на вирощуванні пшениці, ячменю, соняшника, кукурудзи, гороху, цукрового буряку. На полях господарств використовують інтенсивні технології обробітку ґрунту, дотримуються сівозміни, а на посівах застосовують мінеральні добрива, засоби захисту рослин. Для того, аби збирати високі врожаї, лани у ТОВ «Ранкове» та ТОВ «АПК Артем» засівають якісним насінням у переважній більшості фірми «Сенгента», «Маїс».
І хоча весь придбаний посівний матеріал сертифікований, оброблений від хвороб та шкідників, але попри це у господарствах для впевненості у якості насіння та високому відсотку його схожості, а також з метою перевірки пристосованості того чи іншого сорту до умов вирощування в нашому регіоні, закладають дослідні ділянки.
Юрій Друмашко розповідає, що нині, крім нього, в очолюваних ним підприємствах, працює головний агроном, бухгалтер, обліковець. Цього літа під час жнивної кампанії у ТОВ «Ранкове» та ТОВ «АПК Артем» були задіяні працівники, а також потужна зернозбиральна техніка ТОВ «УкрАгроКом». Наразі ж, за словами керівника, господарства тримають курс на збільшення своїх потужностей, а відтак і чисельності зайнятих осіб у сільськогосподарському виробництві.
— Ми плануємо провести ремонт та реконструкцію матеріальної бази господарств, придбати потужну сільськогосподарську техніку, яка є однією зі складових успішного господарювання на землі, створити нові робочі місця, зокрема, для механізаторів. Зараз вже активно працюємо в цьому напрямку, — розповідає Юрій Друмашко. — З осені заклали фундамент під урожай наступного року — під озимий клин посіяли пшеницю, посів якої провели по кращих попередниках, нині вже отримали дружні сходи цієї культури.
Юрій Друмашко наголосив, що зміна складу засновників ТОВ «Ранкове» та ТОВ «АПК Артем» не вплинула на своєчасність розрахунку із власниками земельних ділянок. Крім того, як він стверджує, цього року намагалися, щоб рівень розрахунку за земельні паї у двох вищезгаданих підприємствах відповідав тому, який застосовують у господарствах та відділеннях групи компаній ТОВ «УкрАгроКом», що представлені на територіях інших населених пунктів району. Тож за власним бажанням кожен орендодавець мав можливість отримати кошти, зерно, цукор, борошно, олію. До речі, ТОВ «Ранкове» та ТОВ «АПК Артем» зареєстровані на території Протопопівки, тож сплачують податки за місцем свого розташування, в місцевий бюджет.
— Вже сьогодні працюємо на перспективу. Докладаємо зусиль для того, аби в господарствах були створені належні умови праці, робітники отримували гідну заробітну плату, а у населеному пункті була розвинена потужна інфраструктура, тоді люди не будуть змушені залишати родючі чорноземи в пошуках заробітків на чужині, а будуть зацікавлені залишатися жити і працювати у сільській місцевості та розбудовувати сучасне українське село, — зазначив наостанок розмови Юрій Друмашко.