Новини. Коротко

Лісосмуги передадуть в оренду підприємцям 

З 1 січня 2019-го лісосмуги перейдуть у постійне користування державних або комунальних спеціалізованих підприємств, в оренду фізичним чи юридичним особам, які відповідатимуть за їхнє збереження. Минулого тижня про це йшлося на нараді з сільськими і селищними головами в Олександрійській райдержадміністрації. Новації набудуть чинності згідно з Законом України «Про запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів». 

Наразі лісосмуги практично нічийні і потерпають від рейдерства. Лісівникам доводиться постійно боротися з їх розкраданням, хоча й без того мають чималий обсяг охоронних територій, підкреслює керівник «Онуфріївського ліснництва» Олег Деркач. 
Кожному, хто працює в аграрній галузі, відомо: полезахисні лісосмуги - невід'ємна складова полів. Їхня головна функція - захист ґрунту від водної та вітрової ерозії, підвищення врожайності сільськогосподарських культур. Там, де лісосмуги безкарно вирубуються, призводить до масового опустошення сільськогосподарських угідь. І головне, за це ніхто не покараний.

Амбулаторія в селі Протопопівка одна з перших в області прийме своїх пацієнтів

У селі Протопопівка Приютівської громади нещодавно завершилося будівництво амбулаторії. Це перша сільська лікарня сімейної медицини в області, яка незабаром буде введена в експлуатацію, повідомляє   сайт Кіровоградської облдержадміністрації.
Амбулаторія в Протопопівці була збудована в рекордний термін за кошти державної субвенції, спрямованої на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості.
Як відомо,  приміщення новї амбулаторії  площею 335 кв. м  спроможне приймати до 30 відвідувачів у зміну та розрахована на 8 працівників. На території медичного закладу побудовано житлову частину для чергового лікаря, який зможе надавати медичні послуги цілодобово. Планується, що у новозбудовану амбулаторію переведуть весь колектив, що нині працює у Протопівській амбулаторії. Незабаром для потреб закладу буде придбаний санітарний автомобіль також за кошти державної субвенції, тендер на закупівлю транспорту вже оголошений.

Вибори до Попельнастівської ОТГ мають пройти чесно і прозоро

У Попельнастівській  об’єднаній громаді стартували перші місцеві вибори. Перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль закликав усіх причетних до проведення виборчих перегонів на території Олександрійщини провести їх прозоро, з дотриманням чинного законодавства. Про це йшлося під час апаратної наради, що відбулася 5 листопада в Олександрійській РДА.

Олександрія провела в останню путь відомого журналіста

Церемонія прощання відбулася 7 листопада біля будинку, де проживав Руслан Гаврилов. Віддати останню шану та попрощатися з журналістом прийшли сотні людей. 
Серед них: голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перший заступник облради Юрій Гугленко, директор ФК «Олександрія» Дмитро Кітаєв, депутати та чиновники міської ради, журналісти з Олександрії та Кропивницького, товариші та знайомі.
Колеги-журналісти згадують Руслана, як порядну, талановиту, світлу людину. Він любив свою справу, роботі віддавався сповна, завжди був у центрі подій …
Таким він залишиться у спогадах земляків.