Жителі Новопразької ОТГ назвали проблеми, що заважають розвитку громади

Це відсутність системи поводження з відходами; погані дороги, які потребують капітального ремонту; зношеність мереж водопостачання; проблема дозвілля для молоді (не вистачає інфраструктури для занять спортом); проблема безпеки для пішоходів (недостатньо тротуарів та пішохідних переходів); недосконала мережа вуличного освітлення; відсутність Центру надання адміністративних послуг. Анкетування проводилося у рамках співпраці Новопразької селищної ради з Асоціацією об’єднаних територіальних громад за підтримки U-LEAD з Європою. 

Про це йшлося 29 жовтня 2018 року на другому засіданні Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Новопразької об’єднаної територіальної громади, в якому взяли участь селищний голова Богдан Куруп, члени робочої групи, працівники ради, представники громадськості. Засідання провела консультант зі стратегічного планування Антоніна Домікан. 
Згідно з результатами опитування населення, доповідачка виокремила три напрями розвитку громади: 
Напрям А. —Розвиток дорожньої інфраструктури. Ефективна робота комунального підприємства. Створення системи поводження з ТПВ. Розвиток інфраструктури для здорового та змістовного дозвілля мешканців (парк, спортивна інфраструктура). Створення ЦНАП. Удосконалення системи водопостачання і водовідведення.
Напрям В. — Створення умов для залучення інвестицій. Покращення можливостей для розвитку малого бізнесу.)
Напрям С. — Підвищення рівня поінформованості та самоорганізації населення через ефективну комунікацію влади і громади. Створення системи спортивного та культурного виховання дітей та молоді (секції, гуртки тощо). Підвищення рівня безпеки на території громади (освітлення, дорожна інфраструктура). Екологічне благополуччя громади (річка).
Наприкінці засідання, розглянуто сильні та слабкі сторони громади, її можливості та загрози. 
Наступне засідання робочої групи планується на кінець листопада. 
Члени робочої групи запрошують до участі активних та ініціативних жителів громади, які будуть представляти думки і бажання населення.