Найбільше крадіжок сталося у Новій Празі

У період з 8 по 15 жовтня 2018 року до Олександрійського районного відділення поліції  надійшло 83 повідомлення від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 12. Як повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов, серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 7 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

Крадіжки

  • 9 жовтня року до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця   Олександрії про те, що в ніч на 9 жовтня невідома особа неподалік с. Войнівка біля водосховища таємно, шляхом вільного доступу, викрала тротуарні бордюри. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • 12 жовтня про крадіжку невідомими особами кабелю електричного живлення довжиною близько 10 метрів на території селища Нова Прага, що сталася в ніч на 12 жовтня, правоохоронцям повідомив місцевий житель. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • 14 жовтня по допомогу до працівників поліції звернувся мешканець с. Головківка. Чоловік скаржився на те, що постраждав від рук невідомих зловмисників, які протягом тижня зняли з його сараю металеві двері та викрали металеву драбину. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України. Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
  • 11 жовтня до відділення поліції надійшло повідомлення від постраждалої жительки с. Травневе, про те, що невідома особа 11.10.2018 року здійснила крадіжку коштів,  що  знаходилися в одній із кімнат її будинку. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. 
  • Того ж дня правоохоронці зареєстрували ще одне звернення. Надійшло воно  від жителя селища Нова Прага. Заявник поінформував про те, що невідома особа в ніч на 10.10.2018 року, шляхом розбиття віконного скла, проникла до його нежилого будинку, звідки здійснила крадіжку водопровідного крану та трьох метрів електричного кабелю. За даним фактом  порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
  • 12 жовтня  за допомогою до працівників поліції звернулася постраждала із Нової Праги. Жінка сповістила про те, що в ніч з 11 на 12 жовтня невідома особа, шляхом пошкодження замка, проникла до сараю, який розташований у дворі її будинку, звідки викрала електричний точильний станок. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.