Крадуть і паспорти

У період з 24 вересня по 1 жовтня 2018 року до Олександрійського районного відділення поліції  надійшло 71 повідомлення від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 9. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 5 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

Крадіжки

26 вересня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки с. Лозуватка про те, що невідома особа скоїла крадіжку металевих виробів (відливів) з нежилого домоволодіння. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
29 вересня про крадіжку мобільного телефону з власного помешкання, який викрала з незачиненого будинка невідома особа, шляхом вільного доступу, працівникам поліції сповістив потерпілий житель с. Косівка. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
30 вересня  працівникам поліції про зникнення паспорта громадянина України та мобільного телефону із власного домоволодіння повідомив житель селища Нова Прага, який і постраждав від рук невідомої. Чоловік стверджував, що зникнення документа та телефону він помітив після того, як жінка, яка допомагала йому по господарству, покинула його будинок. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
27 вересня до відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця селища Приютівка, про те, що 27.09.2018 невідома особа таємно, шляхом пошкодження віконного скла, проникла до будинку останнього, звідки вкрала гроші. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
28 вересня про відсутність у власному сараї зварювального апарату та бензопили працівникам поліції сповістила жителька с. Протопопівка. Заявниця припускає, що того ж дня невідома особа таємно, шляхом пошкодження замка, проникла до сараю, який розташований у дворі її будинку, звідки й поцупила вказані речі. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.