Чим живеш, громадо

Попельнасте

У грудні відбудуться вибори

Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад у 22 областях України на 23 грудня. Про це йдеться у повідомленні ЦВК.
У Кіровоградській області такі вибори відбудуться в чотирьох ОТГ: Піщанобрідській сільській, Добровеличківській селищній, Попельнастівській та Мар’янівській сільських. Загалом в Україні 125 ОТГ, де пройдуть вибори.
При цьому ЦВК оголосила початок виборчого процесу з 3 листопада 2018 року.
Комісія також призначила на 23 грудня додаткові місцеві вибори в Компаніївській селищній раді та в інших регіонах України.

Відкриють освітній центр

19 жовтня в селі Попельнасте відбудеться довгоочікувана подія — урочисте відкриття культурно-освітнього центру «ТОЛОКА». До цього дня попельнастівська громада йшла майже два роки, і нарешті жителі та гості села зможуть оцінити результат спільної справи. «Ця довгоочікувана подія стала результатом спільної праці всієї нашої громади!», — написав на своїй сторінці у Фейсбук місцевий краєзнавець Валерій Жванко. «Багато років старожили нашого села ділилися своїми спогадами з односельцями, допомагали школярам у написанні рефератів і творчих робіт з історії, надавали документи, фотографії і різноманітні предмети старовини.
Але відповідного приміщення для їх зберігання, вивчення і демонстрації у нашому селі не було. Як Вам відомо, роботи з підготовки такого виставкового простору розпочалися у березні 2017 року. Багато людей безкорисливо допомагали будівельникам, художникам і дизайнерам. Тож зараз, коли завершено внутрішній ремонт, оформлено інтер’єр, впорядковано двір і навколишню територію, центр готується до відкриття», — повідомив В. Жванко.