В пам’ять про Героїв


У нашому районі завжди пам’ятають про ратний подвиг старшого покоління в ім’я Великої Перемоги українського народу над ворогом, а також пишаються героїзмом, мужністю і відвагою тих чоловіків, які сьогодні зі зброєю в руках охороняють територіальну цілісність нашої держави на сході. Підтвердженням тому є, зокрема, низка заходів, які відбулися минулого тижня.

20 вересня на будівлі Шарівського НВК встановлено меморіальну дошку на честь колишнього випускника місцевої школи, загиблого учасника АТО Володимира Васильовича Посмика. З нагоди урочистого її відкриття у населений пункт завітали керівники району Юрій Коваль і Ольга Коріненко, голова районної організації ветеранів України Олександр Голуб, голова Новопразької ОТГ Богдан Куруп. 
Участь у заході взяли батьки загиблого Героя, в.о. старости с. Шарівка Людмила Банул, школярі, жителі села.
Народився Володимир Посмик на Західній Україні, але так склалися життєві обставини, що з часом родина переїхала на Олександрійщину, в с. Гайове, тож Володимир закінчив Шарівську школу. Ставши професійним військовим чоловік проживав у Кривому Розі. Загинув Герой у 2016 році під час чергування на блокпосту в місті Волноваха Донецької області. Під час заходу пам’ять про Героя — земляка вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки. 
А 21 вересня у переддень Дня партизанської слави біля пам’ятної дошки, розміщеної на будівлі районної державної адміністрації і встановленої на честь партизанського з’єднання імені Ворошилова, яке діяло на Олександрійщині у роки Другої світової війни, зібралися працівники адміністрації, районних установ та організацій на традиційне покладання квітів. Цього дня наголошували на ролі, мужності, стійкості та самовідданості партизан, яких ще називали народними месниками. 
Участь у церемонії взяли голова районної ради Ольга Коріненко, керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Лисенко та голова районної організації ветеранів України Олександр Голуб.