ТОВ «КД-Транс» підкорює дорожні горизонти

Надійне і регулярне транспортне сполучення у нашому районі забезпечує ТОВ «КД-Транс», що створене у вересні 2010 року. Незмінним його керівником з 2015 року є Володимир Іванович Ковальчук, який до цього часу працював заступником директора даного підприємства.

Нині ТОВ «КД-Транс» обслуговує маршрути приміського та міжобласного сполучення. Зокрема, маршрути районного сполучення: Олександрія-Нова Прага, Олександрія-Головківка, Олександрія-Дівоче Поле, Олександрія-Попельнасте, Олександрія-Долинське, Олександрія-Іванове, Олександрія-Недогарки, Олександрія-Пантазіївка та інші.
Підприємство забезпечує високу культуру пасажирських перевезень, має міжнародну ліцензію на перевезення. На маршрутах, які обслуговує ТОВ КД-Транс», курсує шістнадцять сучасних, комфортабельних автобусів, серед яких транспортні засоби відомих марок: «Мерседес», «Неоплан», «Вольксфаген», «МАН», ПАЗ та інші.
Дбають у ТОВ «КД-Транс» і про безпечне перевезення пасажирів, тож перед виходом на лінію водії обов’язково проходять медичний огляд, а автобуси — перевірку технічного стану.
Працюють на підприємстві на перспективу, тож нині розробляють нові маршрути. Один з таких повинен невдовзі з’єднувати селище Приютівку із містом Олександрією. У своїй повсякденній діяльності, як наголошує Володимир Ковальчук, підприємству, яке він очолює, доводиться обслуговувати і нерентабельні маршрути. Адже на території району є населені пункти, в яких проживає дуже мала кількість населення, а вартість квитка не виправдовує понесені підприємством витрати на придбання пально-мастильних матеріалів, автозапчастин.
Практикують у ТОВ «КД-Транс» пільгову систему проїзду. Так, для педагогічних працівників, які приїздять з Олександрії у сільські школи навчати дітей, діє 50% знижка на вартість квитка. А пільгові категорії населення — учасники АТО, вдови, діти-інваліди користуються безкоштовним проїздом. Керівництво підприємства завжди йде назустріч педагогічним та культпрацівникам, тож безкоштовно надає транспорт і для підвезення учнів для участі в олімпіадах, змаганнях, концертах.
Працює на підприємстві, за словами його директора, команда справжніх професіоналів, які в дощ і в сніг, попри будь-які погодні умови та незважаючи на вихідні і святкові дні, виїжджають за своїми маршрутами для того, аби жителі району могли оперативно та вчасно прибути до необхідного пункту призначення.
Всього трудовий колектив ТОВ «КД-Транс», враховуючи адміністрацію підприємства, налічує 40 осіб, більшість водіїв та кондукторів працювали ще у пострадянські часи, тож мають за плечима чималий життєвий та професійний досвід. Їхня професійна майстерність була відзначена районними нагородами, які дехто з працівників отримував неодноразово.
Має чимало особистих відзнак на професійному поприщі і сам Володимир Ковальчук. Зокрема, влітку цього року його було удостоєно найвищої нагороди районного рівня — Почесної грамоти Олександрійської районної державної адміністрації та Олександрійської районної ради з нагрудним знаком та грошовою премією. Відзнаку йому вручили перший заступник голови РДА Юрій Коваль та голова районної ради Ольга Коріненко.
— Коли керуєш автобусом і перевозиш людей, відповідальність врази зростає, адже йдеться про життя та здоров’я пасажирів. Це усвідомлює кожен наш водій, який знаходиться за кермом автотранспорту. Моє завдання, як керівника, не лише забезпечити належну роботу підприємства, а й гарантувати гідну оплату праці найманих працівників. Тож в міру фінансових можливостей нашого підприємства, зростає і заробітна плата працюючих, і ми гарантуємо їм весь пакет соціальних послуг, — говорить Володимир Ковальчук. — Про якісну роботу нашого підприємства та злагоджений виробничий процес свідчить, зокрема, і те, що у ТОВ «КД-Транс» немає плинності кадрів. Сьогодні найстаршому водієві 62 роки, а наймолодшому — 35. Працюють всі старанно, професійно. Одні з кращих трудівників ТОВ «КД-Транс»: водії О. Я. Болгаров, В. С. Козаков, кондуктора Л. І. Скорик, Л. Л. Куйбіда, І. О. Шукліна, механік О. М. Петренко, головний бухгалтер Р. В. Кононська, бухгалтер Л.В. Заболотня, диспетчер О.  В. Горовецька, медичний працівник Н. О. Должикова, заступник директора Л. А. Борисовська.
Під час нашої розмови Володимир Іванович торкнувся і кадрової проблеми, яка відчувається останніми роками у нашій державі — кількість охочих опановувати професію водія суттєво зменшилася. Тож він припускає, що згодом може відчуватись дефіцит представників цього ремесла.
Напередодні ж свого професійного свята — Дня автомобіліста і дорожника Володимир Ковальчук адресував колективу ТОВ «КД-Транс», а також усім колегам-водіям, які підкорюють дорожні горизонти, міцного здоров’я, особистого щастя, а ще «Ни гвоздя, ни жезла»…