Валерій Жванко удостоєний краєзнавчої відзнаки


Вчитель Попельнастівської школи, журналіст, лауреат краєзнавчої премії імені Ястребова Валерій Іванович Жванко — постать добре відома на території Олександрійського району та Кіровоградщини.
19 жовтня після відкриття у с. Попельнасте культурно-освітнього центру «Толока», концепцію якого розробив Валерій Іванович, його особисті досягнення у краєзнавстві були віншовані у дружній когорті журналістів, які зібралися в одній із виставкових зал урочисто відкритого центру.
Заслужену нагороду — журналістсько - краєзнавчу відзнаку імені Анатолія Кохана Валерію Жванку вручили секретар Олександрійської територіальної організації Національної спілки журналістів України Ірина Балашова та член НСЖУ, а також Національної спілки краєзнавців Віктор Голобородько.
Вітаючи Валерія Івановича з такою подією, вони наголосили на вагомому внеску та плідній праці краєзнавця щодо вивчення та популяризації історії Олександрійщини і побажали йому успіхів, натхнення та нових вагомих здобутків у майбутньому.
У свою чергу, Валерій Жванко подякував за нагороду і зазначив, що для нього велика честь її приймати, адже він особисто знав Анатолія Кохана, в якого свого часу переймав кращий досвід у краєзнавстві та журналістиці.