У Кропивницькому стартувала Міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO‑2018»


Сільгосптехніка вітчизняного та іноземного виробництва, комплектуючі деталі до неї, засоби захисту рослин, міндобрива, племінні худоба і птиця, і все це — у дуже широкому асортименті, на величезній площі (понад 25 тисяч квадратних метрів) представлені в цьому році на VI Міжнародній агропромисловій виставці «AGROEXPO‑2018», урочисте відкриття якої відбулося у Кропивницькому у середу, 26 вересня.

Цього ж дня у рамках проведення «AGROEXPO‑2018» відбулося і традиційне відкриття «Покровського ярмарку» та презентація окремих районів нашої області (згідно з графіком). Делегацію Олександрійського району на урочистому відкритті «AGROEXPO‑2018», а також на «Покровському ярмарку» очолив перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваль, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр Ткаченко, а також голови Приютівської та Новопразької ОТГ Андрій Коломійцев та Богдан Куруп.
На виставковій площі, яка була відведена для проведення «Покровського ярмарку», лунали українські пісні, вигравали музики, запрошували на частування стравами української кухні до своїх наметів представники районних делегацій, а поряд реалізувалася за доступними цінами екологічно чиста продукція від виробників Кіровоградщини.
На заході Олександрійський район презентував у торговельних наметах продукцію, що виробляється у нашому краї: СВК Фрунзе реалізовував борошно, мед, цукор, ТОВ «УкрАгроКом» — хлібобулочні вироби, широкий асортимент круп та борошно «Зернарі» — ТОВ «Зернарі» (яке входить до групи компаній ТОВ «Агродар ЛТД»), борошно «Агростеп» — ФГ «Степ», цукор — ТОВ «Олександрійський цукровий завод».
У тваринницьких павільйонах «AGROEXPO‑2018» Олександрійський район демонстрував племінну худобу. На ярмарку племінних телиць представив МТК «Петриківське молоко», коней-Філія «Олександрійський кінний завод № 174 ДП «Конярство України». Крім того, представники ТОВ «Колос» демонстрували використання інноваційних технологій у сільському господарстві, а ФОП Антоненко Світлана продавала саджанці молодих дерев та квітів. У свою чергу, умільці Олександрійського району представили власноруч виготовлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва.
— З кожним роком «AGROEXPO‑2018» підтверджує свою актуальність та ефективність. У цьому році Олександрійському району одному з перших серед районів-учасників випала честь презентувати на виставці район та продукцію, яка виготовляється на Олександрійщині. Приємно, що, як і в попередні роки, ми на гідному рівні заявили про себе, представивши якісні товари. За участь у презентаційно-концертній програмі «AGROEXPO‑2018» Олександрійський район відзначений Грамотою Кіровоградської ОДА, — поділився своїми враженнями від «AGROEXPO‑2018» Юрій Коваль.
Додам, що триватиме виставка з 26 по 29 вересня, а участь у ній візьмуть понад 600 профільних компаній.