НОВІЙ ПРАЗІ — 290!

Традиційно, 14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці  Нова Прага  відзначає День селища, День Українського козацтва та День захисників України. Як і кожного року,  цьогорічне свято зібрало чимало людей; центр селища був багатолюдним та багатоголосим.

А інакше і бути не могло! Бо день заснування селища, що виникло понад два століття тому на території, де оселився козак Петрик, –  свято для всіх, хто любить рідний край, для тих людей, чиєю працею воно прославляється на весь район. Це було свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди в Новій Празі. 
 Жителів та гостей свята щиро привітав  селищний голова Богдан Куруп. Він  подякував захисникам  за мужність і героїзм. Родинам героїв та всім жителям  побажав міцного здоров’я, злагоди, добра і миру. 
На жаль, двоє новопразьців не повернулися із зони АТО. Це Максим Озеров та Артем Пойда. Відважних земляків вшанували хвилиною мовчання. 
Свято продовжилося концертною програмою, багатою на милозвучні пісні народного аматорського хору «Хлібодар», народного аматорського гурту «Петриківські Козаки», фольклорного колективу «Калина», вокального ансамблю «Молодиці» та вокальної групи «Степівчанка». Як завжди, з найкращими танцювальними номерами виступали улюбленці публіки наші «Невгамовні» танцюристи. Вітали глядачів молоді та співочі солістки Анастасія Мазарчук, Дар’я Татусько, Віка Кісільова та Діана Карнажух, Анжела Адаменко та дитяча вокальна група «Жайвір».
Аматори сцени дарували присутнім свої творчі надбання, доробки, позитивні емоції та гарний настрій.
Окрім концерту, гості та жителі Нової Праги могли пригоститися українським кулішем. Довкола сцени свої найкращі роботи демонстрували  їхні автори — талановиті майстрині та педагоги  БДЮТ.
Прикрасою свята став дідух, який запрошував до спільного фото всіх любителів колоритного відпочинку. Всі бажаючі мали змогу взяти участь у безпрограшній лотереї, де переможці отримували цікаві подарунки. Організували її працівники Новопразької бібліотеки-філії за сприяння селищної ради.
У День народження селища кожен відчув себе частинкою великої родини і ми, всі разом об’єдналися у любові до нашої малої Батьківщини, де живемо і працюємо заради покращення добробуту в рідному краї.